szerman91 Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Siemaneczko ! Nazywam się Wojtek i mieszkam w woj. Opolskim a dokładniej w Namysłowie pracuję na etacie jak większość lecz wyjątkiem jest to, że prowadzę jeszcze DG. Marką Audi pasjonuję się od przeszło 4 lat aczkolwiek w czasie, kiedy byłem w posiadaniu pojazdów mechanicznych były to zazwyczaj pojazdy z grupy VAG m.in. Golf II, Jetta czy Vento. Każdy z tych pojazdów charakteryzował się sporym obniżeniem i ogólnie "Dobrym" stanem technicznym ale każdy rozumie to pojęcie inaczej. Przygoda z samą A4 rozpoczęła się dwa lata temu a właścicielem obecnej jestem od roku. Poprzedni model z rocznika 97" nie chcę mówić ale uległ zniszczeniu nie z mojej winy a warunków atmosferycznych [ Drzewo poleciało na drogę i wyrwało silnik, podłoga "Fale dunaju" etc. ]. Wracając do tematu... MARKA : AUDI MODEL : A4 B5 "Mały LIFT" ROCZNIK : 1998 SILNIK : 1.9 TDI [ AFN ] Jak wcześniej wspomniałem, jest to drugie A4 w moim posiadaniu i mam nadzieję, że tym razem dłużej się nią nacieszę. Poniżej zamieszczę, już kilka przeprowadzonych "Drobnych" modyfikacji w samochodzie. Po zakupie : IMG_20190622_092017.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM W międzyczasie jeszcze wleciały borbeciki : IMG_20190714_175112.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM oraz stan obecny po montażu gwintu IMG_20190906_155032.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM pyk : IMG_20190921_183036.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM Ostatnio również bawiłem się tunelem, który dorwałem z Passata B5 FL w dobrych pieniążkach i wyszło to : IMG_20191027_123957.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM Spasowanie może być, nie razi w oczy Aby nie było tak kolorowo, wielmożny Pan sprzedający nie wspomniał o przestawionym rozrządzie i źle działającym napinaczu paska wielokolorowego, czego następstwem było przestawienie się wałka rozrządu względem pompy wtryskowej o 3 ząbki i wartości kąta dosłownie "Wywaliło w kosmos" i czekał mnie niespodziewany zakup kpl rozrządu, pasków pomp etc [ Rozrząd był wymieniany przez poprzedniego właściciela ] ciekawi mnie tylko kto wcześniej nawalił. Tyle dobrze, że silnik nie miał kolizji. IMG_20191024_161348.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM IMG_20191025_121117.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM Jestem pewien, ze powodem sprzedaży po cenie złomu była własnie ta sytuacja. Po tej całej naprawie, ustawiłem wszystko na znaki, doregulowałem pompę i wszystko chodzi jak w zegarku. IMG_20191031_164524.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM --- PLANY --- Jak większość je posiadam lecz u mnie dyktuje je czas gdyż pracując na etacie i prowadząc DG mam po prostu go mało. Ale postaram się wymienić najważniejsze z nich. TULEJE POLIURETANOWE [ JAKOŚ TAK ] POLERKA RANTÓW FELG PEŁNA KOREKTA LAKIERU + WOSKOWANIE ROZPÓRKI ZMIENIĆ BANANY Z PRZODU OBIĆ PODSUFITKĘ I DRZWI PODDAĆ RENOWACJI PLASTIKI WNĘTRZA wraz z TUNELEM Jeszcze drobna uwaga dla was... Nie używajcie plaka, bo on potrafi BRUDZIĆ IMG_20191116_151618.jpg - Google Drive DRIVE.GOOGLE.COM Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do konstruktywnej krytyki tematu, na dniach wrzucę jeszcze więcej foteczek aby było o czym gadać Edytowane 22 Listopada 2019 przez szerman91
Rekomendowane odpowiedzi