Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BEX ustawienie rozrządu(wymiana napinacza i łańcucha)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Z racji ze od roznych publikacji i odpowiedzi we wczesniejszych tematach zwiazanych z ustawieniem wałków rozrzadu namieszały mi w głowie chciałem zapytac czy takie ustawienie jest poprawne ? Głownie chodzi mi o usytuwanie znakow na wałkach. Natrafiłem na 2 publikacje ang i rus ze ogolnie zecz biorac jest nie wazne czy one sa mm do srodka czy na zew. Wazne aby było tych 16 oczek i znaki były mniej wiecej na znakach. Sytuacja sie wyklaruje dopiero po odpaleniu gdy ilej dojdzie do napinacza. Prosze o podpowiedz bo juz mi sie za bardzo pomieszało.

Pozdrawiam

20191204_010021.jpg

20191208_062357.jpg

Opublikowano

Zrobiłem sobie zrzut na wszelki wypadek. Może Ci pomoże

Screenshot_20180820-184954.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje ślicznie ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ustawione tak dokladnie jak tylko mogłem lecz silnik troszke wibruje i rzęzi. Co jest nie tak ? W bloku 090 = 0.00CF, 093 = +4.00 CF. Przestawiac o pół lub jeden ząb na rozrządzie w prawi ? Na pokrywie i na wale jak i kole zamachowym wszystko rowno na znakach. Zastanawiam sie czy podczas wymiany uszczelniaczy na wałkach rozrządu koło zębate wałka wydechowego ma klina, jednak jest tam lekki luz i moze tam mi sie obruciło podcza montażu. Nie wiem czy dobrze rozumuje ale znak na kole wałka i wgłebienie na koncu wałka powinny byc w lini tak ? Na dole zdjecia ustawienia.

Ps. Gdzies czytałem ze znaki na kole zamachowym sa tam gdzie dwa okragłe i prostokątne okienko(zdjecie nr.2. Przez tą głupote szukałem tych znakow ze 30 min bo myslałem ze ustawiłem nie w tym okienku co trzeba. 

Dla wszystkich: poprawne okienko jest tak jak w audi 80 i wyglada tak: zdjecie 1. Na zdjeciu nie sugerujcie sie ustawieniem bo to zalezy z jakiego katu sie patrzy. Ogolnie jest tam małe wyciecie i wydaje mi sie ze ma byc tak ustawione aby ząb ztaną w połowie tego okienka.

Po zakonczonej operacji postaram sie wytłumaczyc i opisac cała wymiane. Moze komus pomoze. Pozdrawiam

Screenshot_20191218-183454_Video Player.jpg

20191218_185520.jpg

Edytowane przez AdamCH

Opublikowano
  • Autor

Dodam jeszcze ze błedów brak. Po złożeniu przejechałem jakoe 20 kilometrów i dalej to samo. Zastanawiam sie jeszcze czy te wibracje nie sa z problemami chłodzenia. Czy ktorys z czujnikow nie padł ale to sprawdze na ziemnym i cieplym jak tylko złoże.

20191208_062357.jpg

20191204_010021.jpg

Opublikowano

Według mnie twoje ustawienie w żaden sposób nie powodowałoby takich wibracji. Problem jest gdzie indziej.

Opublikowano
  • Autor

Cos mi rolka napinająca za kazdy razem sie o 1 mm rozjeżdza no i wskazówka temperatury raz twardo stoi na 90 a czasem spada ponizej 90. Termostat wymieniałem w tamtym roku czujniki rownież. Zastanawia mnie jedno gdy odpowietrzałem układ chłodzenia to dziwnie sie pienił ten płyn no druga sprawa nowy olej liquid molly 5w40 a był motul xcess 5w40. No i martwi mnie ze to maga byc popychacze :/