Moskitos Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 A4 2.0 252hp Virtual Cocpit. 1. Na włączonym silniku dajecie podczas jazdy Tryb Efficiency. 2. Na zegarach literka D, zamienia się na E. 3. Wrzucacie P, wyłączacie silnik i ponownie włączacie i na skrzyni Drive. 4. Na zegarach pokazuje się tryb EFFICIENCY ale komputer pokazuje literę D, zamiast E. Pytanie: w jakim trybie pracuje skrzynia? efficiency czy nie? Macie tak? Reklamować?
vvalery Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 23 godziny temu, Moskitos napisał: A4 2.0 252hp Virtual Cocpit. 1. Na włączonym silniku dajecie podczas jazdy Tryb Efficiency. 2. Na zegarach literka D, zamienia się na E. 3. Wrzucacie P, wyłączacie silnik i ponownie włączacie i na skrzyni Drive. 4. Na zegarach pokazuje się tryb EFFICIENCY ale komputer pokazuje literę D, zamiast E. Pytanie: w jakim trybie pracuje skrzynia? efficiency czy nie? Macie tak? Reklamować? Jutro sprawdzę to Ci napiszę tutaj.?
vvalery Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Muszę Cię zmartwić. Masz coś skopane, bo u mnie wg twojej procedury jest E. pozdrawiam
zb0oj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 U mnie z kolei tak samo jak u @Moskitos - po wyłączeniu silnika w trybie E wskakuje D (poniżej literki jest nadal napis EFFICIENCY) 2.0TFSI 252hp (4-cylinder SI engine 2.0 l/185 kW TFSI, hybrid electric vehicle base engine is TW6/T2H/T2G/T0I/T8Y/T3T).
Moskitos Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2019 5 godzin temu, vvalery napisał: Muszę Cię zmartwić. Masz coś skopane, bo u mnie wg twojej procedury jest E. pozdrawiam Dzięki za sprawdzenie. A jaką masz wersję softu na komputerze pokładowym - centralny ekran?
vvalery Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Zobacz w temacie moje auto. U mnie lub Krystiana jest zdjęcie. Teraz jestem w Mołdawii więc nie luknę. Znalazłem Edytowane 12 Grudnia 2019 przez vvalery
irkos Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Z tego co czytałem na forach angielskich bądź niemieckich, jest to powszechne w różnych modelach audi wyprodukowanych po 2016 r. m.in. Q2, Q5 itd. W modelach wyprodukowanych w 2016 r. tryb E nie jest zapominany. Niektórzy twierdzą, że związane jest to z normami emisji przy uruchamianiu silnika - auto w trybie efficiency ma niższą moc, więc inny poziom emisji. Zapytania do dealerów pozostają bez odpowiedzi bądź przyznają, że sami nie wiedzą. Chyba należy włączyć logikę applowską - it's not a bug, it;s a feature ;-)
APArtur Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 Witam, u mnie kiedy włączę tryb DYNAMIC na zegarach literka D, zamienia się na S. Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu i wrzuceniu na skrzyni Drive na zegarach pokazuje się tryb DYNAMIC, ale komputer pokazuje literę D, zamiast S. Z tego co wnioskuję z powyższych wypowiedzi to raczej zgłaszając to u dealera nic z tym nie zrobią? Czy może jest to powszechne i normalne? Z góry dzięki za odpowiedź.
czarny69 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 W dniu 18.03.2020 o 18:03, APArtur napisał: Witam, u mnie kiedy włączę tryb DYNAMIC na zegarach literka D, zamienia się na S. Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu i wrzuceniu na skrzyni Drive na zegarach pokazuje się tryb DYNAMIC, ale komputer pokazuje literę D, zamiast S. Z tego co wnioskuję z powyższych wypowiedzi to raczej zgłaszając to u dealera nic z tym nie zrobią? Czy może jest to powszechne i normalne? Z góry dzięki za odpowiedź. Ale dlaczego miałoby to być nienormalne? Zauważ, że w trybie S obroty są podniesione z tego co pamiętam (chyba 1 lub 1,1 tysiąca). Domyślam się, że dla zimnego silnika lepsze będą niższe obroty z trybu D.
APArtur Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Jasne, przy zimnym silniku niższe obroty są lepsze. Ale chodziło mi o to, że po całkowitym wyłączeniu silnika i jego ponownym włączeniu tryb "S" nie uruchamia się już automatycznie nawet po rozgrzaniu silnika. Należy go ręcznie włączyć z powrotem. W miedzy czasie dowiedziałem się, że to jest normalne. Coś jak z wyłączeniem start/stop, które się automatycznie aktywuje po ponownym uruchomieniu auta. Ale dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Michal310 Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 Mam tak samo, też miałem juz zwracać się do ASO ale widzę ze nic to nie da.
Koalakm Opublikowano 1 Lutego 2022 Opublikowano 1 Lutego 2022 W dniu 18.03.2020 o 18:03, APArtur napisał: Witam, u mnie kiedy włączę tryb DYNAMIC na zegarach literka D, zamienia się na S. Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu i wrzuceniu na skrzyni Drive na zegarach pokazuje się tryb DYNAMIC, ale komputer pokazuje literę D, zamiast S. Z tego co wnioskuję z powyższych wypowiedzi to raczej zgłaszając to u dealera nic z tym nie zrobią? Czy może jest to powszechne i normalne? Z góry dzięki za odpowiedź. Potwierdzam, tak to dziala - jednak pomimo ze wyswietla sie D, nadal jedziesz na trybie Dynamic, chcesz miec literke "S"? Pchnij wajche jeszcze raz na D (bedac na D) przelaczysz wtedy na S
Rekomendowane odpowiedzi