Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Chwilowe spalanie bez komputera pokładowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry jeśli pomyliłem działy ale nie byłem pewny gdzie to napisać.

Od 3 lat jestem posiadaczem A4 B5 1.9 TDI (1996) bez komputera pokładowego.

Chciałem sprawdzić jak czas wpłynął na zdolności ekonomiczne tego pojazdu, które w książce są opisane następująco:

90 km/h - 3.6 l/100km

100 km/h - 5.0 l/100km

120 km/h - 6.0 l/100km

Możecie podpowiedzieć jakie mam możliwości?

Czy to prawda ze VAG pokazuje tylko chwilowe dawki paliwa a spalania chwilowego nie pokazuje?

Czy istnieje jakiś soft który w trakcie jazdy pokazałby na podłączonym laptopie chwilowe spalanie?

Czy dobrze myślę, że aby mieć komputer podkładowy muszę zaopatrzyć się w licznik który wyświetla spalanie i manetkę z przyciskiem do zmiany funkcji komputera?

Może któryś z kolegów który posiada komputer powiedzieć jakie wystąpiły różnice w spalaniu i po jakim okresie?

Opublikowano

Witam

Czy to prawda ze VAG pokazuje tylko chwilowe dawki paliwa a spalania chwilowego nie pokazuje?

Tak to prawda

Czy istnieje jakiś soft który w trakcie jazdy pokazałby na podłączonym laptopie chwilowe spalanie?

Nie słyszałem o takowym. Najprawdopodobniej nie istnieje.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

na laptopie w VAG pokazuje spalanie, ale litry/godzine (kanał 15)

Czy dobrze myślę, że aby mieć komputer podkładowy muszę zaopatrzyć się w licznik który wyświetla spalanie i manetkę z przyciskiem do zmiany funkcji komputera?

dobrze myslisz, sam zakładałem u siebie taki licznik, polecam fajna sprawa: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_efekt_wymiany_licznika_na_fis-t10354.0.html