ariel Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Witam mam problem wymieniałem jeden z zacików z tyłu i odpowietrzyłem ale hamulec wydaje mi się bardziej mieki niż przed wymianą może zapowietrzone serwo? jakiś dziwny syk słychać z okolic pedału hamulca jak naciskam hamulec.
Dev Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 klocki stare czy nowe? moze zdarzyc sie ze przy wymianie zacisku inaczej ułozył sie klocek i dlatego tak sie dzieje masz ESP? dla pewności można odpowietrzyć układ Vag-iem
ariel Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Opublikowano 21 Marca 2009 ESP mam i klocki założone nowe to vagiem też można? jak to działa
Dev Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 gdy klocki sa nowe to muisz poczekać az sie dotrą jezeli masz Vag-a to tam bedziesz miał info na temat odpowietrzenia
ariel Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Opublikowano 21 Marca 2009 Czyli muszę się podpiąć czy tylko poczytać
Dev Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 jedno i drugie do tego trzecie odpowietrzyc układ i do tego najlepiej wymienić cały płyn
ariel Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Opublikowano 21 Marca 2009 odpowietrzyłem domowym sposobem czy jak tak zrobiłem to nie będzie chodzić? A płyn czemu przed wymianą wszystko działało
Dev Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 płyn trzeba wymieniac co dwa lata lub 60tkm
Chris86 Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam ....Panowie mam ten sam problem. Wymieniłem uszczelke w kazdym z zacisków. Do tego nowe klocki tylne ori. ....Myslałem ze po przejechaniu odpowiedniej ilosci kilometrów wszystko wroci do stanu przed wymiany. Jednakże na luzie czuc zasysanie powietrza z pedału. Po trzy krotnym wcisnieciu pedał robi sie twardy.
Dev Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam ....Panowie mam ten sam problem. Wymieniłem uszczelke w kazdym z zacisków. Do tego nowe klocki tylne ori. ....Myslałem ze po przejechaniu odpowiedniej ilosci kilometrów wszystko wroci do stanu przed wymiany. Jednakże na luzie czuc zasysanie powietrza z pedału. Po trzy krotnym wcisnieciu pedał robi sie twardy. ile juz zrobiłes km? jeszcze nie dotarły sie
spetsnaz Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Po trzy krotnym wcisnieciu pedał robi sie twardy. czyli wszystko ok...
Chris86 Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 .....Zrobiłem ponad 250 km Wczesniej przy delikatnym nacisnieciu juz hamowało Teraz trzeba troszke wcisnic by zaczoł hamowac Dzieki za info Pozdrawiam
Dev Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 pojezdzij jeszcze troche na pewno sie ułożą moze klocki zamieniłes stronami i dlatego jest teraz kłopot
Chris86 Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 ...Kumpel mechanik mi zakładał. Byłem teraz u niego w Poniedziałek, teraz hamuje od razu ....Tylko teraz jest inny problem ABS swiruje mi przez moment gdy całkowiecie zwolnie 10/15 km/h Natomiast martwi mnie gdy wciskam pedał hamulca (naluzie) słychac zasysanie powietrza. Jutro wskocze do niego Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi