Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t AVJ prośba o analiza logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pacjent jak w tytule z podobno lekkim softem ale przez 2 lata jeździło pięknie- teraz sa problemy. Z dołu nierówno ciągnie.  Korekty długoterminowe po skasowaniu błędów i przejechaniu 50 km dochodzą do 20 czyli coś jest na rzeczy. Podejrzewam lewe powietrze padnięta przepływke albo coś na co jeszcze nie wpadłem.  2mce temu wywaliło błąd czujnika temp G62- wymieniony - tydzień temu wywaliło- i wywala do teraz  ( 17701 -  Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Short to Plus   P1293 - 001 -  Upper Limit Exceeded - Intermittent) - wymiana termostatu- mechanik już umówiony. Log  zrobiony po skasowaniu błędów i przejechaniu 50 km na pb. (bład 17701 juz sie pokazał) Wiem ze log zły bo nie do maxa ale i z tego coś się da wyczytać. Z góry dzięki

LOG.MALONETUNING.COM

Opublikowano

Zrób poprawnie logi grup 2+33, 3+20 i 115+118, bo to się do niczego nie nadaje.

Poza tym logi mają być zaraz po skasowaniu błedów, po huk jeździć 50km? :facepalm:

Podejrzewam pompę paliwa ale zrób jak należy od 1,5 do odcinki chociaż 2+33

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Hmmm.- Wiec może za niskie ciśnienie paliwa. Idzie do mechanika wiec niech zmierzy. Auto 1,5 rok temu miało zmieniona pompę a pól roku później po rozruchu lało paliwem z prawego przedniego nadkola. Mechanik wymienił filtr paliwa z zaworem zwrotnym i niby było ok. Nie pamiętam od kiedy zaczęło mu sie pogarszać bo to było stopniowe.

ps :świeżo po skasowaniu błędów od 1,5 do odcinki na 3 biegu z butem w podłodze ?

Edytowane przez handrew

Opublikowano
Teraz, handrew napisał:

ps :swierzo po skasowaniu błedów od 1,5 do odcinki na 3 biegu z butem w podłodze ?

Tak. Tylko niech sprawdza ciśnienie podczas jazdy, a nie na postoju ale po tych długich czasach wtrysku to pompa umarła albo filtr.

Opublikowano
  • Autor

Kurcze pompa wymieniona na nówkę magneti mirelli i  dalej  g...  Log zrobiony na szybko po wymianie pompy - wiem ze źle ale przy 5000 tys szarpnęło autem. Już  powoli sam zaczynam co nieco kumać z tych logów i chyba wtryski pętlą -68 sek logu- wtedy szarpał. Gdzieś w necie znalazłem wzór jak obliczyć max czas wtrysku przy różnych obrotach. Nie wiem co dalej. Zaczynam kombinować ze może filtr jest źle podłączony. Z tego co wiem ma 2 wejścia i 2 wyjścia zasilanie i odpowietrzenia. Może pomylili wejścia bo niby dlaczego lał przez filtr węgla w prawym przodzie a potem... wymienili filtr podłączając tak samo zle. Z tego co piszą w necie auto tak podłączone  pojedzie. Do mechanika na wymianę termostatu i pewnie tego filtra idze za tydzień  bo potrzebne mi auto do końca tygodnia. swoja drogą czy ten błąd termostatu ma wpływ na stertownik silnika- auto dogrzewa sie po 10km.

LOG.MALONETUNING.COM

Opublikowano

Wygląda jakby ten avj był po lekkim sofcie. W serii w życiu nie dmucha i nie żąda więcej niż 0,6b w peaku, a u CIebie jest prawie 0,9b.

Mierzyłeś ciśnienie czy po prostu w ciemno wymieniona pompa? Filtr też było od razu wymieniać, na taki z aso najlepiej.

Możliwe, że to wina softu ale jak nie robiłeś tych pomiarów to mogę zgadywać.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Auto jest po lekkim sofcie. Podkręcone podobno na dole do 4 tys obr. Ale soft raczej wykluczam bo przez prawie 3 lata śmigało i nic się złego nie działo. Problem narastał tak gdzieś od roku. Pompę wymieniłem na pale bez mierzenia cisnienia. Koszt nie duży i sam potrafię bo to nie 1 raz, a tamta rano może nie buczała ale bylo ją słychać. Oki. Przez tydzień nic nie ruszę potem się odezwę. W flltrze jest regulator na 3 bary. Mam nadzieję że to on. Jeszcze raz dzieki?

Opublikowano
2 minuty temu, handrew napisał:

W flltrze jest regulator na 3 bary.

Jeśli już to 4. Ciśnienie ma być stałe 4 bary aż do odcinki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Oki. Auto juz chwile po mechaniku odzyskało buta i chęć do jazdy. korekty długoterminowe spadły na łeb  poniżej + 10  a to i tak tyle ze zona pojechała dobry kawałek na LPG na starych ustawieniach które na nowe pb były zbyt ubogie. Po zmianie termostatu, sprężyn na twardsze- (podniesienie i usztywnienie) tyłu oraz filtra paliwa który na 99% był walnięty . Nie wiem jakie ciśnienie miało przed wymian filtra ale po ładnie trzymała 4 bary. Przedtem pomimo nowej pompy paliwa po nocy przy zapłonie pompa przez 2-3 sek buczała. Po wymianie filtra  słychać ze zaskakuje i tyle. Logów jeszcze nie robiłem ale postaram zrobic na weekendzie. Autko znów zapier... . Teraz pora na konkretne zestrojenie LPG. Dzieki

przem8