Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z doborem amortyzatorów na tył - SEDAN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam A4 B6 1.8T w Sedanie, napęd na przód.
Szukam zamienników CZERWONYCH amortyzatorów na tył bo moje się wylały. Jest to S-Line zawieszenie 1BE oznaczenia wagowe: 0YG 0JF.
Zapytałem w sklepie czy Sachs 312 784 będzie okej, odpowiedzieli mi, że nie.. w takim razie ja już nie wiem jakie te amortyzatory mam zamontować. :facepalm: 

Może ktoś poratować jakimiś kodami OE jakie amory zamontować do takiej konfiguracji? czy na pewno SACHS 312 784 nie będzie pasować?

PS. Co sądzicie o MTS? Za 280 zł można dostać 2 sztuki, byłoby to zbawienie bo jak widzę ceny zawiasu do Audi to mi się słabo robi.. a niby VOLVO które miałem wcześniej miało być drogie w utrzymaniu  a części 2 razy tańsze... :P 
mowa o tej aukcji.

Amortyzatory-sportowe-tyl-AUDI-A4-B6-B7-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 274 zł - Amortyzatory sportowe tył AUDI A4 B6 B7 - 8E MTS (6650817498). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano

sachs 312 784 jest amorem do zawieszenia sportowego. Możesz też coś z bilstein ale cena o wiele wyższa.

Opublikowano
  • Autor

Czyli ten Sachs 312 784 nie będzie pasował? 1BE jest czy nie jest zawieszeniem sportowym, bo już nie wiem... 

Opublikowano
4 minuty temu, viktorion napisał:

Czyli ten Sachs 312 784 nie będzie pasował? 1BE jest czy nie jest zawieszeniem sportowym, bo już nie wiem... 

Będzie pasować. 1be jest obniżonym zawieszeniem i wymaga amorów o krótszym skoku. Standardowe amory do 1ba mają numer sachs 312 783

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, przem8 napisał:

Będzie pasować. 1be jest obniżonym zawieszeniem i wymaga amorów o krótszym skoku. Standardowe amory do 1ba mają numer sachs 312 783

To ja nie wiem co mi w tym sklepie gadali że nie będzie pasował :D sprawdzali po vinie, podałem wszystkie dane a oni, że nie pasuje 312 784 :decayed: dzięki za info.

Opublikowano

Kiedyś jak chciałem kupować amory u siebie to też mi sprzedawca wmawiał, że zwykłe, a ja z uporem maniaka, że do 1be idą sportowe. Z kołdunami nie ma co dyskutować i tyle.