Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Telefon nokia a4b6 sparowanie ze smartfonem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam telefon w samochodzie nokia 6610 z kolorowym wyświetlaczem. Podobno  oryginalny montowany do audi , podczas próby połączenia (112) :P radio ganie a w głośnikach słychać połączenie , jest też mikrofon przy światłach na podsufitce.

Pytanie moje jest takie czy można to jakoś sparować z moim telefonem żeby działało głośno mówiący w aucie??

IMG_20200112_143708.jpg

Opublikowano

Zestawu głośnomówiącego nie uruchomisz próbując parować telefon z teleonem. Ktoś po prostu podarował Ci starą nokię. Napisz z którego roku jest auto i zrób zdjecie uchwytu po zdemontowaniu telefonu i adaptera. Jest szansa że Twoje auto ma moduł BT, możesz nawet wyszukać odbiortników BT po przekręceniu na zapłon, tylko wcześniej wyjmij z uchwytu tą nokię. 

Edytowane przez bobikos

Opublikowano

Nie ma modułu bo zestaw jest na kablu. chyba że dokładany ale można sprawdzić po kodach wyposażenia i lub, próby łączenia z autem.
Dopiero 2 wersja tego systemu pozwałała na korzystanie BT w samochodzie. Sam zestaw był bez wiszącego kabla pod telefonem.
Są adaptery do zamocowania np. iPhone 4-5, ale wtedy służą tylko do ładowania.  Cała komunikacja odbywa się za pomocą BT.
Można pokusić się o wymianę konsoli z wer.1 na wer.2 bo nie ma chyba różnicy w okablowaniu, i dołożyć moduł BT.
Ale nie widziałem na forum aby ktoś to robił i nie wiem czy zadziała.

Opublikowano

GreGoriO masz sokole oczko, rzeczywiście uchwyt jest od pierwszej wersji i z tym nie da się zbyt wiele już zrobić. Miałem to u siebie i robiłem wymianę na BT, jest o tyle łatwiej że nie trzeba dużo kabli ciągnąć, szczególnie do mikrofonu w podsufitce.Wystarczy wymienić moduł na BT pod siedzeniem pasażera, nową kostkę do modułu, dołożyć CANy i linię K, do tego kodowanie i będzie działać. Rozpiskę pinów zamieszczałem dawno temu w wątku o dokładaniu BT.

Opublikowano
  • Autor

Możesz podrzucić linka  z tematem dokładania bluetooth fabrycznego ??

Opublikowano

Opublikowano

Tu masz temat ogólny, o montażu BT od podstaw oraz kodowanie

Opublikowano
  • Autor

Widzę że musiał bym wymienić radio na nawigację fabryczna i dopiero dokładać bluetooth? 

Opublikowano
12 godzin temu, pako7 napisał:

Widzę że musiał bym wymienić radio na nawigację fabryczna i dopiero dokładać bluetooth? 

Nie musisz,rnse lub bnse obsługują telefon i można z ich pomocą dzwonić i odbierać ale nie są konieczne. Jak masz kierownicę mf od b7 to można telefon obsługiwać przyciskami na niej,a jak nie masz nic to telefon musisz ręką obsługiwać ☺

Możesz do tego co masz dołożyć moduł bt,z czasem dołożysz dodatkowe elementy(rnse i mf ) i będzie wygodniej się obsługiwało telefon.

Edytowane przez pila24