Orzel910 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Witam jestem od niedawna posiadaczem audi a4 b7 avant silnik 2.0 tdi. Problem polega na tym ze na biegu jalowym delikatnie trzęsie autem . Jak on również zaczął cos ostatnio duzo palic na trasie w granicach 8l przy 115km na godzinę. Prosze ompomoc z gory dziękuję
dejman161 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Czy problem szarpania występuje przy dojezdzaniu do świateł, podczas gdy samochód się toczy? Czy widać skoki obrotów na obrotomierzu?
Orzel910 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2020 Nie tylko jak stoi i jak jest zimny na rozgrzanym silniku ogolnie delikatnie sie to objawia . Ale skąd te spalanie w granicach 12 l cały czas wychodzi po kasowanie. Dodam zdjecie z bip
dejman161 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Nie jestem specjalistą ale... mam też problem z szarpaniem silnika 2.0 TDI bkd ,u mnie rozbieżności między pompkami są minimalnie. U Ciebie raczej nie są w normie,zbyt duże różnice. Radzę dobrze się przyjrzeć wtryskiwaczom.
Rekomendowane odpowiedzi