Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BKE] Żarówki reflektorów przednich - eksplozja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, :hi:

Zwracam się z pytaniem do użytkowników żarówek reklamowanych jako +50% więcej światła w soczewkowych reflektorach przednich. Czy przypadkiem żarówki takie nie zużywają (palą) się znacznie szybciej niż standardowe? Czy ktoś może zaobserwował takie zjawisko? Pytam dlatego, że jakiś czas temu kupiłem żarówki OSRAM +50% i zamontowałem w swoim bolidzie- efekt super, faktycznie światło dużo lepsze. Po około miesiącu jedna żarówka eksplodowała :wallbash: (wybuchła tak, że zostały tylko fragmenty żarnika) w reflektorze. W tym samym dniu zamontowałem inną (tą co była przed wymianą). Jak wielkie było moje zdziwienie jak następnego dnia eksplodowała druga :wallbash: :wallbash: :wallbash:. Żarówki były zamontowane poprawnie, na pewno nie dotknięta bańka :good:. Tą drugą też wymieniłem i od tamtej pory kilka miesięcy spokój. Dajcie znać co myślicie- może to wada żarówek+mój pech +75PLN.

Pozdrowienia,

Opublikowano

jest taka obiegowa opinia że siadają szybko... dlatego ich nie kupywałem do poprzedniej fury... teraz "niestety" xenon+ więc za wiele się nie wypowiem - poza tym co słyszałem

Opublikowano

Oczywiscie, ze sie szybciej zuzuwaja, bo sa bardziej wysilone.. :rolleyes:

Opublikowano

sam uzywam osram i na opakowaniu jest namalowane ze dzialaja o polowe krucej niz zwykle

Opublikowano

Ja jak kupiłem auto ponad 3 lata temu to zaraz musiałem wymienić żarówkę - kupiłem odraz dwie +50% silverstar osram i podmieniłem (ori siedziały ostram silverstary) po 2 latach jedna się przepaliła (wymiana również na silverstar +50%), druga jest do dnia dzisiejszego. NIc innego poraz kolejny bym nie kupił i niech to będzie najlepsza rekomendacja tych żarówek, poprostu geometria super jak i jaz=sność i kolor swiatła.

Twój problem to dziwny przypadek, sprawdził bym napięcie przy lampach chociaż. Powiedź jeszcze skąd zostały zakupione? Pozatym dziwie się że kupujesz następne ja bym zgłosił reklamację o ile to nie z twojej winy.

Opublikowano

no Adaś... niby tak tylko że kolega ma B6... patrząc na nasze postojówki - może podobnie jest z mijania...

Opublikowano
  • Autor

Ja jak kupiłem auto ponad 3 lata temu to zaraz musiałem wymienić żarówkę - kupiłem odraz dwie +50% silverstar osram i podmieniłem (ori siedziały ostram silverstary) po 2 latach jedna się przepaliła (wymiana również na silverstar +50%), druga jest do dnia dzisiejszego. NIc innego poraz kolejny bym nie kupił i niech to będzie najlepsza rekomendacja tych żarówek, poprostu geometria super jak i jaz=sność i kolor swiatła.

Twój problem to dziwny przypadek, sprawdził bym napięcie przy lampach chociaż. Powiedź jeszcze skąd zostały zakupione? Pozatym dziwie się że kupujesz następne ja bym zgłosił reklamację o ile to nie z twojej winy.

Kupiłem standardowo w sklepie a odnośnie reklamiacji to paragon poszedł dośmietnika. Prądy są ok bo dalej używam starych żarówek które wymieniłem i nic się nie dzieje.

Opublikowano

no Adaś... niby tak tylko że kolega ma B6... patrząc na nasze postojówki - może podobnie jest z mijania...

a co w poliftowej B5 to technicznie to samo...

Niemniej dziwna sprawa z tymi żarówkami nigdy nie słyszałem o podobnym przypadku. Może kolega ma jeszcze te żarówki lub zdjęcia z tej eksplozji to pomimo braku paragonu napisłą bym do Osram Polska ładne piękne pismo z fotkami z prośba/rządanim wymiany na wolne od wad. Podobnie zrobiłem z żarówką energooszczędna Philipsa po jakiś 3-4 latach uzytkowania i bez słowa odezwu po jakiś czasie była paczuszka z nowa żarówką ;)