franky Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Hej forumowicze! Mam problem w swojej Małyszówce (a właściwie zagwozdkę, czy da radę osiągnąć to co bym chciał). Kupiłem jakiś czas temu radyjko pod 2DIN, samo przejście z 1DINowego Chorusa przeszła pomyślnie, jednak mam pewien problem ze sterowaniem radia z kierownicy. Kierę miałem na początku zwykłą, 4-ramienną bez przycisków. Po zmianie i przekodowaniu kierownicy na oryginalną wielofunkcję działają mi po 2 przyciski od góry. Dodam że przy oryginalnym radiu miałem tylko 3 kostki, bez tej pionowej po prawej stronie, jak na obrazku: Moje pytanie brzmi: czy jest jakaś opcja, by dorobić, podciągnąć sterowanie telefonem w radiu? Mam na wejściu ryżowej kostki kabelki KEY1 i KEY2 - wychodzą one z radia, nie z translatora szyny CAN. Podobny produkt: Dla Audi A4 B6 B7 S4 RS4 SEAT Exeo 2002 2012 Android jednostka samochodowa inteligentna rozrywka Multimeida radio samochodowe 2din DVD Player na AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com A takie produkty były w zestawie: Będę wdzięczny za wszelkie porady!
franky Opublikowano 16 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2020 Takiimi błędami mi sypie z modułu komfortu po przekodowaniu na kierownicę ze sterowaniem radiem i telefonem: Cytat Address 16 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 953 549 L Component: Lenksáulenmodul 0308 Coding: 03011 Shop #: WSC 42404 3 Faults Found: 01303 - Telephone Transceiver (R36) 49-00 - No Communications 01304 - Radio 49-10 - No Communications - Intermittent 01301 - Control Module for Voice Recognition (J507) 49-00 - No Communications
pila24 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Błędy z modułu kierownicy masz a nie modułu komfortu,nie podłączysz ori modułu bt do tego radia,can steruje tym modułem. Wykoduj z modułu kierownicy obsługę tego modułu i błędy znikną. A telefon sparuj z tym radiem które masz poprzez jego bt.
franky Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2020 Tak przez cały czas się łączę, pytanie czy mogę zrobić jakiś użytek z 2 dolnych przycisków kierownicy?
pila24 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 W radiu nie masz aplikacji za pomocą której dopisujesz funkcje do przycisków na kierownicy?
franky Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2020 Mam, ale wygląda na to, że nie widzi mi tych przycisków dwóch z kierownicy (nie idzie zaprogramować) - podejrzewam, że przez to, iż nie mam 4. kostki do radia
Rekomendowane odpowiedzi