trepek Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 Maly update odnosnie Camry - pojawila sie znowu w ofercie wersja VIP wiec ja domowilismy w styczniu. W tej wersji sa wentylowane przednie fotele, pamiec ustawien, HUD, JBL, kamery 360 i jakies pierdoly typu 3 strefa klimatyzacji, roletki etc. Z ciekawostek - do odbioru samochodu jeszcze z 9 miesiecy a ja juz zamowilem na allegro podswietlane progi :E 1
trepek Opublikowano 20 Marca 2023 Opublikowano 20 Marca 2023 (edytowane) Miały być Camry, będzie Lex ES Edytowane 20 Marca 2023 przez trepek
dekiel 13 Opublikowano 20 Marca 2023 Opublikowano 20 Marca 2023 Nooo Panie , lymuzyna jak się patrzy. Graty zakupu. Kierowca potrzebny od zaraz. P.S. A było b6. 'Ludzie robią kariery." 1
trepek Opublikowano 21 Marca 2023 Opublikowano 21 Marca 2023 Oj tam kariery... Podkrakowski centus ze mnie!
trepek Opublikowano 29 Marca 2023 Opublikowano 29 Marca 2023 (edytowane) Ostatnie pozegnalne zdjecie: I kilka dni oczekiwania na odbior: Edytowane 29 Marca 2023 przez trepek
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 zamieniłeś yarisa na lexusa??? Czy na miejsce yarisa wpadnie też coś innego??
trepek Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 1 minutę temu, Lukasz_mk2 napisał(a): zamieniłeś yarisa na lexusa? Zmienilem Yarisa na Lexusa, dokladnie tego ze zdjecia Lexus ES w wersji Prestige + Multimedia wiec praktycznie najbogatsza wersja. Nie potrzebuje dwoch aut, jedno wystarczy. Spodziewam sie wzrostu spalania o 1-1.5l w cyklu mieszanym oraz podobnego spalania w trasie co w Yarisie ? Wiec do przezycia.
trepek Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 5 minut temu, Lukasz_mk2 napisał(a): w lexusie siedzi silnik 2.0 193KM?? Nie, hybryda. Wolnossacy 2.5 + naped elektryczny. Laczna moc to 218KM. Innej opcji na Polske nie ma ? Taka sama jednostka jak w Camry. Jak wypozyczylem sobie Camry na weekendowa jazde probna to srednie spalanie wyszlo 5.7 podczas "testowania i zabawy".
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 1 minutę temu, trepek napisał(a): Nie, hybryda. Wolnossacy 2.5 + naped elektryczny. Laczna moc to 218KM. Innej opcji na Polske nie ma ? Taka sama jednostka jak w Camry. Jak wypozyczylem sobie Camry na weekendowa jazde probna to srednie spalanie wyszlo 5.7 podczas "testowania i zabawy". to musi się nieźle odpychać wczoraj odbierałem z ojcem corolle cross z silnikiem 2.0 (też hybryda) 197KM (we wcześniejszym wpisie popełniłem błąd ;( ), która całkiem fajnie jedzie, więc pewnie ten lexus to niezła torpeda - gratuluje i życzę szerokości
trepek Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 @Lukasz_mk2 Dziekuje Corolla Cross z silnikiem 2.0 jezdzi lepiej od ESa z racji nizszej wagi. ES jest nastawiony na spokojne przemieszczanie sie z punktu A do punktu B, co prawda do setki ma te 8.5s jednak to i tak wolniej o dobre pol sekundy od Corolli Cross ? Jednak po Yarisie i tak wszystko bedzie wydawalo sie torpeda. To co zaskakuje w ESie to totalny brak odczucia jaka predkoscia sie podrozuje. Przy 120 km/h kierowca moze spokojnym glosem mowic do pasazerow z tylu i doskonale go slychac.
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 1 minutę temu, trepek napisał(a): @Lukasz_mk2 Dziekuje Corolla Cross z silnikiem 2.0 jezdzi lepiej od ESa z racji nizszej wagi. ES jest nastawiony na spokojne przemieszczanie sie z punktu A do punktu B, co prawda do setki ma te 8.5s jednak to i tak wolniej o dobre pol sekundy od Corolli Cross ? Jednak po Yarisie i tak wszystko bedzie wydawalo sie torpeda. To co zaskakuje w ESie to totalny brak odczucia jaka predkoscia sie podrozuje. Przy 120 km/h kierowca moze spokojnym glosem mowic do pasazerow z tylu i doskonale go slychac. lexus to w ogóle inna klasa auta niż toyota, nie ma czego nawet porównywać. Co do osiągów to faktycznie raczej lexusa nie kupuje się do jazdy na 1/4 mii . Teraz będziesz miał tylko problemy z porannym prasowaniem białych koszul, ale w sumie to chciałbym mieć takie problemy ? 1
marcin_o23 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 przy tej masie i takiej mocy to szału nie będzie, ale jak auto ma służyć do bicia rekordów małego spalania to więcej nie potrzeba i nawet szkoda
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 (edytowane) @trepekz uwagi, że to nie pierwsza toyota (lexus) udzielasz się może na forum toyoty?? Toyota Klub - Indeks FORUM.TOYOTAKLUB.ORG.PL Toyota Klub - Indeks Chciałbym założyć sobie elektrycznie składane lusterka w CHR, ale na tym forum nic nie mogę znaleźć. Jak ktoś już coś pisze to tylko tyle, że należy opłacić abonament na stronie: Toyota-Tech.eu WWW.TOYOTA-TECH.EU TechDoc is the Toyota Europe (TME) application for online viewing and ordering of Service Information i tam szukać informacji. Nie ma żadnego działu typu DIY Edytowane 30 Marca 2023 przez Lukasz_mk2
trepek Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 48 minut temu, marcin_o23 napisał(a): przy tej masie i takiej mocy to szału nie będzie, Ja i tak nie jezdze agresywnie tylko plynnie Generalnie meczy mnie jazda z ciaglymi przyspieszeniami, zmiany biegow etc. Ma byc pelen relax, chill i komfort Blizej mi 40'tki niz 30'tki wiec zaczynam cenic inne walory uzytkowe.
marcin_o23 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 hehe, wiem coś o tym, czyli eco w luxusie 1
Rekomendowane odpowiedzi