Opublikowano 27 Lutego 20233 l Maly update odnosnie Camry - pojawila sie znowu w ofercie wersja VIP wiec ja domowilismy w styczniu. W tej wersji sa wentylowane przednie fotele, pamiec ustawien, HUD, JBL, kamery 360 i jakies pierdoly typu 3 strefa klimatyzacji, roletki etc. Z ciekawostek - do odbioru samochodu jeszcze z 9 miesiecy a ja juz zamowilem na allegro podswietlane progi :E
Opublikowano 20 Marca 20233 l Nooo Panie , lymuzyna jak się patrzy. Graty zakupu. Kierowca potrzebny od zaraz. P.S. A było b6. 'Ludzie robią kariery."
Opublikowano 29 Marca 20233 l Ostatnie pozegnalne zdjecie: I kilka dni oczekiwania na odbior: Edytowane 29 Marca 20233 l przez trepek
Opublikowano 30 Marca 20233 l zamieniłeś yarisa na lexusa??? Czy na miejsce yarisa wpadnie też coś innego??
Opublikowano 30 Marca 20233 l 1 minutę temu, Lukasz_mk2 napisał(a): zamieniłeś yarisa na lexusa? Zmienilem Yarisa na Lexusa, dokladnie tego ze zdjecia Lexus ES w wersji Prestige + Multimedia wiec praktycznie najbogatsza wersja. Nie potrzebuje dwoch aut, jedno wystarczy. Spodziewam sie wzrostu spalania o 1-1.5l w cyklu mieszanym oraz podobnego spalania w trasie co w Yarisie ? Wiec do przezycia.
Opublikowano 30 Marca 20233 l 5 minut temu, Lukasz_mk2 napisał(a): w lexusie siedzi silnik 2.0 193KM?? Nie, hybryda. Wolnossacy 2.5 + naped elektryczny. Laczna moc to 218KM. Innej opcji na Polske nie ma ? Taka sama jednostka jak w Camry. Jak wypozyczylem sobie Camry na weekendowa jazde probna to srednie spalanie wyszlo 5.7 podczas "testowania i zabawy".
Opublikowano 30 Marca 20233 l 1 minutę temu, trepek napisał(a): Nie, hybryda. Wolnossacy 2.5 + naped elektryczny. Laczna moc to 218KM. Innej opcji na Polske nie ma ? Taka sama jednostka jak w Camry. Jak wypozyczylem sobie Camry na weekendowa jazde probna to srednie spalanie wyszlo 5.7 podczas "testowania i zabawy". to musi się nieźle odpychać wczoraj odbierałem z ojcem corolle cross z silnikiem 2.0 (też hybryda) 197KM (we wcześniejszym wpisie popełniłem błąd ;( ), która całkiem fajnie jedzie, więc pewnie ten lexus to niezła torpeda - gratuluje i życzę szerokości
Opublikowano 30 Marca 20233 l @Lukasz_mk2 Dziekuje Corolla Cross z silnikiem 2.0 jezdzi lepiej od ESa z racji nizszej wagi. ES jest nastawiony na spokojne przemieszczanie sie z punktu A do punktu B, co prawda do setki ma te 8.5s jednak to i tak wolniej o dobre pol sekundy od Corolli Cross ? Jednak po Yarisie i tak wszystko bedzie wydawalo sie torpeda. To co zaskakuje w ESie to totalny brak odczucia jaka predkoscia sie podrozuje. Przy 120 km/h kierowca moze spokojnym glosem mowic do pasazerow z tylu i doskonale go slychac.
Opublikowano 30 Marca 20233 l 1 minutę temu, trepek napisał(a): @Lukasz_mk2 Dziekuje Corolla Cross z silnikiem 2.0 jezdzi lepiej od ESa z racji nizszej wagi. ES jest nastawiony na spokojne przemieszczanie sie z punktu A do punktu B, co prawda do setki ma te 8.5s jednak to i tak wolniej o dobre pol sekundy od Corolli Cross ? Jednak po Yarisie i tak wszystko bedzie wydawalo sie torpeda. To co zaskakuje w ESie to totalny brak odczucia jaka predkoscia sie podrozuje. Przy 120 km/h kierowca moze spokojnym glosem mowic do pasazerow z tylu i doskonale go slychac. lexus to w ogóle inna klasa auta niż toyota, nie ma czego nawet porównywać. Co do osiągów to faktycznie raczej lexusa nie kupuje się do jazdy na 1/4 mii . Teraz będziesz miał tylko problemy z porannym prasowaniem białych koszul, ale w sumie to chciałbym mieć takie problemy ?
Opublikowano 30 Marca 20233 l przy tej masie i takiej mocy to szału nie będzie, ale jak auto ma służyć do bicia rekordów małego spalania to więcej nie potrzeba i nawet szkoda
Opublikowano 30 Marca 20233 l @trepekz uwagi, że to nie pierwsza toyota (lexus) udzielasz się może na forum toyoty?? Toyota Klub - Indeks FORUM.TOYOTAKLUB.ORG.PL Toyota Klub - Indeks Chciałbym założyć sobie elektrycznie składane lusterka w CHR, ale na tym forum nic nie mogę znaleźć. Jak ktoś już coś pisze to tylko tyle, że należy opłacić abonament na stronie: Toyota-Tech.eu WWW.TOYOTA-TECH.EU TechDoc is the Toyota Europe (TME) application for online viewing and ordering of Service Information i tam szukać informacji. Nie ma żadnego działu typu DIY Edytowane 30 Marca 20233 l przez Lukasz_mk2
Opublikowano 30 Marca 20233 l 48 minut temu, marcin_o23 napisał(a): przy tej masie i takiej mocy to szału nie będzie, Ja i tak nie jezdze agresywnie tylko plynnie Generalnie meczy mnie jazda z ciaglymi przyspieszeniami, zmiany biegow etc. Ma byc pelen relax, chill i komfort Blizej mi 40'tki niz 30'tki wiec zaczynam cenic inne walory uzytkowe.