Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Jakie macie średnie spalanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, piszę z pytaniem do posiadaczy autka a4 b7 Avant z silnikiem 1.9tdi brb. Ile wasze auto pali po mieście, na trasie i średnio? Zastanawiam się czy u mnie nie bierze za dużo. Jest to ok. 9 litrów po mieście, w trasie 200km z tempomatem na 100kmh (ekspresówka bez żadnych hamowań) wykazało spalanie 6.3l, przy tempomacie 120kmh spalanie wynosi 7.7l. Czy to normalne spalanie? Dodam że skrzynia 5 biegów. Spalanie z fis pokrywa się ze spalaniem realnym. 

Edytowane przez Michal1198

Opublikowano

jesli to oska a nie q to mogloby troche mniej pali.

Skladowe od ktorych zalezy spalanie to:

-teraz jest zima

-od kierownika,

-uksztaltowania terenu,

-sytuacji na drodze,

-szerokosci opon

moj avf avant, oska, po czipsie pali na oponie 205/16 okola 1 litr mniej, w tych warunkach o ktorych piszesz. ale ja jestem "pyrkacz", nie musze byc pierwszy na wszystkich swiatlach

Opublikowano

235/18 miasto na bucie 8 ,trasa nie wiem

Edytowane przez Ditomee

Opublikowano
  • Autor

Opony mam 205/55 r16. Jeśli chodzi o styl jazdy, to nie jest to but w podłogę, a normalne ruszanie do 2tys obrotów i wyższy bieg. I przy spokojnej jeździe po mieście spala średnio 9l. Co do zimy, to pierwsze 5-6km mam w ogóle spalanie ok. 12l. Dodam że do wymiany w tym tygodniu idzie turbo, które gwiżdże i się poci. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ na spalanie. 

Opublikowano

115 km jest za słabe do tej budy, jak zrobiłem mape  to jezdzi lepiej i pali też mniej. Zimą robię 5 litrów bez problemu z butem idzie na 6-6,5 l/100 km. Spróbuj przesłonić chłodnice to też daje 0,5-1 litra oszczędności  przy  zerowych temperaturach. 

Opublikowano

Autostrada 150 km prędkości 120-150 km/h  mieści się w 6,5L,

przeciętnie przy jeździe mieszanej  po ok. 30 km mieści się w 6, do tego jakieś 0,6 L oleum na 12 tys. km ☺

Opublikowano
  • Autor

Po regeneracji turbo auto lepiej śmiga, spalanie spadło w cyklu średnim do 6.4l, trasa 100kmh stała prędkość 4.7l, miasto okolo 6.9. :)