Jump to content
IGNORED

Audi a4 b7 pojawiły się kontrolki z czerwonym wykrzyknikem z napisem brakes oraz ABS i ESP

Recommended Posts

Posted

Witam,

Posiadam Audi A4 b7 2.0 tfsi 147kw automat kod silnika BGB.Mam prośbę forumowicze czy ktoś  wie jak rozwiązać ten problem, a wygląda on tak po przekręceniu kluczyka i odpaleniu odczekaniu chwili pojawia się czerwony wykrzyknik w nawiasie o 3 piknięcia z napisem brakes oraz kotroliki ABS i ESP. Płyn hamulcowy nalany pod max i akumulator odołączony na chwilę i nic nie pomogło.Dodam ze kolcki i tarcze z tyłu były wymieniane i jakoś po 10 daniach zapaliły mi się kotrolki i są po każdym oddaleniu auta.Po podłączeniu komputera wyskoczyły takie błędy jak na zdjęciach.

20200126_233627.png

20200126_231409.jpg

20200126_231532.jpg

Posted

Piszesz że po podłączeniu komputera wyskoczyły tę wykrzykniki, to akurat jest normalne, bo sterownik ABS pod czas diagnostyki wchodzi w tak zwany "tryb serwisowy". Po wylogowaniu z sterownika wszystkie kontrolki gasną.

Idąc tym tokiem myślenia, w końcu były jakieś błędy w sterowniku ABS czy nie??, bo o tym nic nie napisano, ale od tego trzeba zacząć.

Klocki z tyłu nie mają czujników zużycia. Tylko przód.

Posted
16 minut temu, OlekS napisał:

Piszesz że po podłączeniu komputera wyskoczyły tę wykrzykniki, to akurat jest normalne, bo sterownik ABS pod czas diagnostyki wchodzi w tak zwany "tryb serwisowy". Po wylogowaniu z sterownika wszystkie kontrolki gasną.

Idąc tym tokiem myślenia, w końcu były jakieś błędy w sterowniku ABS czy nie??, bo o tym nic nie napisano, ale od tego trzeba zacząć.

Klocki z tyłu nie mają czujników zużycia. Tylko przód.

Wykrzykniki napis brakes i kontrolki Abs i Esp wyskakują po od paleniu samochodu i cały czas świecą,  a błędy po podłączeniu komputera pokazuję takie.20200126_231409.jpg

Posted

Sorry, Nie zauważyłem obrazków od

razu. W sumie z błędów nic nie wynika w linii prostej. Czy sterownik poduszek ma na to wpływ?nie powiem.

Osobiście bym otworzył obudowę komputera silnika, tam są przekaźniki od ESP, jeden z nich mógł się przyciąć.

Równolegle sprawdzić wtyczkę na pompę ABS.

Posted
23 godziny temu, xxx3xxx10 napisał:

Witam,

Posiadam Audi A4 b7 2.0 tfsi 147kw automat kod silnika BGB.Mam prośbę forumowicze czy ktoś  wie jak rozwiązać ten problem, a wygląda on tak po przekręceniu kluczyka i odpaleniu odczekaniu chwili pojawia się czerwony wykrzyknik w nawiasie o 3 piknięcia z napisem brakes oraz kotroliki ABS i ESP. Płyn hamulcowy nalany pod max i akumulator odołączony na chwilę i nic nie pomogło.Dodam ze kolcki i tarcze z tyłu były wymieniane i jakoś po 10 daniach zapaliły mi się kotrolki i są po każdym oddaleniu auta.Po podłączeniu komputera wyskoczyły takie błędy jak na zdjęciach.

20200126_233627.png

20200126_231409.jpg

20200126_231532.jpg

Mi te błędy coś się nie podobają. 

Widzę, że jesteś z Gdańska jak co możemy się gdzieś zgadać i mogę podłączyć Ci samochód pod vcds zobaczymy co on powie. 

Czy robiłeś coś ostatnio przy kierownicy? Ruszałeś taśmę kierownicy (zwijak?) 

Posted
18 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Mi te błędy coś się nie podobają. 

Widzę, że jesteś z Gdańska jak co możemy się gdzieś zgadać i mogę podłączyć Ci samochód pod vcds zobaczymy co on powie. 

Czy robiłeś coś ostatnio przy kierownicy? Ruszałeś taśmę kierownicy (zwijak?) 

Możemy się zgadać i podłączyć vcds może jakoś rozwiążemy ten problem, a  przy kierownicy nie robiłem nic ani nie ruszyłem taśmy.