bombel6622 Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Witam. Proszę o poradę gdzie znajdę czujnik światła cofania a4 b6 1.9 TDI skrzynia multitronic. Światła się nie zapalają i parktronik nie włącza się razem z biegiem R. Trzeba uruchamiać ręcznie. Dodam że żarówki sprawne
DarekS4 Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Sterownik asb albo sprawdź jeszcze przekaźnik
bombel6622 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Opublikowano 3 Lutego 2020 A wiesz który to przekaźnik? I jak się do nich dostać. Są chyba pod bezpiecznikami. A co to jest asb?
DarekS4 Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 moduł od skrzyni. Przekaźnik pod kierownica pod tym dużym głównym powinien być. Nie pamiętam nr
Lewar95 Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Witam, kolego rozwiązałeś problem ze światłami? Również mam multi i zmagam się z kłopotem braku świateł cofania. Od razu mówię że sterownik zrobiony, jeszcze na gwarancji, żarówki ok, chce jeszcze sprawdzić ten przekaźnik ale również nie za bardzo wiem gdzie go szukać. Jak możesz pomóc, to chętnie posłucham, pozdro :)
bombel6622 Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Opublikowano 5 Lutego 2020 Nie....przekaźniki chyba są pod skrzynka bezpieczników....i trzeba chyba coś porozbierac żeby się do tego dobrać. Nie mam pojęcia jak się tam dostać
MaTeo85 Opublikowano 24 Lutego 2020 Opublikowano 24 Lutego 2020 przekaźnik od świateł cofania w mutitroniku znajduje się w sprzynce pod maską przy podszybiu tam gdzie sterownik silnika. Jest to oznaczenie J226, a poniżej masz schemat: przekaźnik ma numer 4 poniżej rysunek który to:
Rekomendowane odpowiedzi