Gtuki Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Witam zabrałem się od wymiany przedniego nagłośnienia . Po wymianie lewej strony. Zestaw gra bardzo słabo, słaby bas w porównaniu z seryjnym głośnikiem prawa strona . Wszystko zrobiłem jak należy wygłuszeno drzwi , boczek wszystko wpięte prawidłowo w czym jest problem ?
Ninja Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Zakładam, że polaryzacja poprawna. Nowe głośniki muszą się wygrzać. Ja po wymianie na Focale FX też miałem podobne odczucia. Jednak z tygodnia na tydzień muzyka coraz lepiej brzmiała. Bas wrócił, a kontrolę niskich i wysokich tonów ustawiłem na 0. Edytowane 9 Lutego 2020 przez Ninja
Gtuki Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Opublikowano 9 Lutego 2020 Polaryzacja poprawna mam nadzieję że będzie lepiej na razie na serii lepszy bas .
Gtuki Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Opublikowano 9 Lutego 2020 Proszę o podanie nazw wzmacniaczy do wpiecia pod tuner w lewym boczku bez żadnego kombinowania . Do napędzenia przedniego systemu focal 165 as
Ninja Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Wzmacniacz z wbudowanym procesorem Helix pp50dsp lub inne z tej serii. Edytowane 9 Lutego 2020 przez Ninja
MaciekPL Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udało sie zakupić wzmacniacz? Jaki konkretnie wybrałeś?
Gtuki Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Opublikowano 29 Lutego 2020 Narazie nic nie kupowałem . Głośniki się wygrzaly i grają rewelacyjnie .
pawelosinski83 Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Ja miałem to samo po wsadzeniu Morel Tempo Ultra 602 (wygłuszenie itd zrobione) i napędzaniu z radia... słabizna straszna w basie, dużo gorzej jak seria... Po podpięciu wzmacniacza (Helix M Four): niebo a ziemia... ale jeszcze brakowało uderzenia, nawet po podkreceniu basu. Teraz, po miesiącu jak się głośniczki dobrze wygrzały to dopiero jest trzepanie nogawkami :-D Także "wygrzewanie" to nie bajka ;-) Trzeba poczekać. Sam planuję i od razu polecam też DSP, bo wyraźnie sterowanie głośnością nie jest liniowe i Audi tnie bas ze wzrostem głośności, a niektóre rejestry wyostrza, brakuje też najniższych rejestrów. Jak środek i góra zacyznają już powodować głuchotę, to basu jest przymało, trzeba podkręcić, żeby go poczuć... Ale po takim podkręceniu basu i potem przyciszeniu całości jest straszne buczenie wysokim basem, że nie da się słuchać. Przy włączonej GALI robi się cyrk całkiem, więc trzeba wyłączyć. Widać, że zaszyte seryjnie DSP robi co może, żeby fabryczne głośniki jako tako grały, ale nijak nie nadaje się to pod lepsze granie.
hieronim326 Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 Kolego mógłbyś powiedzieć czy ten procesor pasuje p&p i nic nie trzeba przerabiać . Ja zastanawiam się nad ta opcja i nie wiem czy będzie pasować p&p
Rekomendowane odpowiedzi