Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Z nawiewów leci tylko gorące powietrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni mam problem z moją B7 otóż leci tylko gorące powietrze z nawiewów a obniżanie temperatury nic nie daję, podłączyłem vcds i okazało się że oby dwa silniczki od klap sterujących mają problem, czy to możliwe że padły oba jednocześnie ? Czy jest może jakiś bezpiecznik który się spalił i dlatego silniczki nie chodzą?IMG_20200216_161202.jpg

Opublikowano

zacznij od przeglądania forum. tam masz wiele tematów jak temu zaradzić.
Od przywrócenia nastaw podstawowych.

Opublikowano
  • Autor

Czytałem wczoraj wiele wątków ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój że jednocześnie padły obydwie strefy jakby to się stało z jednej strony to pewnie bym się zabrał za wyciąganie silniczka ok klap i przeczyścił potencjometr bo to najczęstsza przyczyna że nie ma sterowania klapą ale u mnie padły jednocześnie dwie co mnie dziwi.

Opublikowano
42 minuty temu, popo601 napisał:

Czytałem wczoraj wiele wątków ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój że jednocześnie padły obydwie strefy jakby to się stało z jednej strony to pewnie bym się zabrał za wyciąganie silniczka ok klap i przeczyścił potencjometr bo to najczęstsza przyczyna że nie ma sterowania klapą ale u mnie padły jednocześnie dwie co mnie dziwi.

Zrób nastawy podstawowe i zobacz czy ruszą czy wywali błąd przekroczonej adaptacji potencjometrów. Ja v158 to 4 razy już wyciągałem,pozostałe to pestka. Silniczki nie mają bezpieczników,panel steruje nimi i monitoruje prąd jaki przechodzi przez silniczek. 

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj rano nagle ruszyły co mnie ucieszyło, a masz może linka do jakiegoś tutoriala jak te nastawy zrobić krok po kroku gdzieś już o tym czytałem i nie jest to skomplikowane ale z głowy nie pamiętam

Opublikowano
4 godziny temu, popo601 napisał:

Dzisiaj rano nagle ruszyły co mnie ucieszyło, a masz może linka do jakiegoś tutoriala jak te nastawy zrobić krok po kroku gdzieś już o tym czytałem i nie jest to skomplikowane ale z głowy nie pamiętam