Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Felgi 17 do mojego A4 B6 (sedan) - co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka. Zbliżam się do zakupu felg 17 na najbliższy sezon i wybrałem 3 typy. Pomóżcie wybrać które najlepsze. Wiem, że było już kilka tematów, w których większość z Was skłaniała się do ori dlatego też i ja postanowiłem wybrać właśnie coś z tej bazy.

Propozycja nr 1:

http://moto.allegro.pl/item579113124_audi_a4_super_alufelgi_z_oponami_17_goodyear.html

Propozycja nr 2:

http://moto.allegro.pl/item589682411_oryginale_felgi_audi_a6_z_oponami_super_stan.html

Propozycja dodatkowa nr 3:

http://moto.allegro.pl/item591248677_bardzo_ladne_17_5x112_audi_vw_mercedes.html

Co do propozycji 1 i 2 wiem jak auto się na nich prezentuje ale co do nr 3 to zupełnie nie mam pojęcia. Może ktoś z Was ma jakieś foto bym mógł zobaczyć jak to wygląda? Aha i jak to jest z tymi sedanami? Czy jeśli założę 17 z oponami 225/45/17 to będzie stał wysoko? Widziałem wczoraj we Wrocławiu autko podobne do mojego na kołach o tym rozmiarze i właściciel powiedział mi, że nic w zawieszeniu nie zmieniał a wcale nie wyglądało jak taczka... Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

ps. autko jest czarne

Opublikowano

1 i 2 to ori, natomiast 3 o replika nieznanej jakości. Tego wzoru nie było w 17'' i raczej go sobie odpuść w tym rozmiarze.

Osobiście wybrałbym 2 do B6, na 1 za dużo już tych aut seryjnie jeździ. Zobacz może jeszcze na felgi MAM7, moim zdaniem bardzo fajnie się mogłyby prezentować na Twoim aucie.

Opona 225/45 będzie idealna.

Opublikowano

A ja mam już szczerze mówiąc dość :naughty: wszystkich ori felg, mam7, mam8, itp. Kurna - wszystkie auta wyglądają już identycznie. Zdaję sobie sprawę, że są ładne jak na ori, ale czy poza niewielkim % ludzi ktoś u nas wybiega fantazją poza ori??? :gwizdanie:

Dawać mi tu jakieś biegusiem jakieś ciekawe propozycje 17" na lato do B6 (i to avanta :polew:), bo sam właśnie też szukam :sarcastic:

Żeby nie było OT, to dodam, że z wymienionych podobały mi się 1, ale ostatnio jakoś na 2 mmi się przychulniej spogląda - chyba mnie forumowe zboczenie ogarnia :gwizdanie:

Opublikowano

Miałem identyczne odczucie. Chciałem koniecznie jakiś rzadziej spotykany wzór i wydaje mi się, że znalazłem kompromis. Nie ma ich zbyt wiele, a są ori... i co najważniejsze mi się podobają :)

Opublikowano
  • Autor

A jak z tym zawiasem? Trzeba obniżać czy nie przy takich wymiarach?

Opublikowano

do b6 weź śmiało 18" i obniż o 30 mm, po założeniu 17 wiele osób żałowało że to jednak nie 18"

Opublikowano

Widziałem wczoraj we Wrocławiu autko podobne do mojego na kołach o tym rozmiarze i właściciel powiedział mi, że nic w zawieszeniu nie zmieniał a wcale nie wyglądało jak taczka...

Mógł mieć fabrycznie obizone zawieszenie...

Poszukaj na forum, były na 100% zdjęcia jak wyglada zawieszenie comfort (bez obnizenia) na 17" oraz obnizone na tych samych felgach, tylko nie pamietam czyje to było auto

greets

ps. ja tez bym wzial 18" i obnizyl

Opublikowano

No właśnie ja sterczę przed takim dylematem - 17, czy 18". Jeszcze mnie zboki nie przekabaciliście do końca i chyba się zdecyduję na 17" (18"-nieporównywalny lans, ale i koszt). Dawać mi szybciusio jakies propozycje ładnych wzorów do B6 !!!! :naughty:

Co do zapytania, to na serii nie wygląda ładnie na 17", ale to tylko i wyłącznie moje priv odczucie. Polecam 1BE :good:

Opublikowano

Jeżeli rozmiar 17" to propozycja 1. Natomiast jeżeli zdecydowałbyś się na 18" to zdecydowanie 3 ale ori :wink4: Co do dylematów: to 18" do tego gleba i będzie :good:

Opublikowano
  • Autor

1BE to -35mm? Obstaję raczej przy rozmiarze 17" bo na Wrocław z większymi mogą być problemy... Znajomy ma w BMW 18" i cały czas słyszę jak "chwali" wrocławskie drogi :wink4:

Opublikowano

1BE to -20mm

Bierz tylko i wylacznie nr 1 :good:

Opublikowano

nr.1 i kolego pokusił bym się o 1BV-czyli -35mm., i będzie kox :decayed::good:

Opublikowano

ja stawiam na 2, co do zawiechy to na razie nic bym nie zmieniał, założysz kapcie to się zobaczy, ale raczej powinno być ok bez obniżania :mysli:

Opublikowano

Zawieszenie 1BV obniża o -20 mm :wink4:

Odnosnie felg to do B6 zdecydowanie opcja nr 1 :good:

Opublikowano

A nie przypadkiem 1BE oniża o 20 mm??? :gwizdanie:

Opublikowano

A nie przypadkiem 1BE oniża o 20 mm??? :gwizdanie:

1BE zawias -20mm komfort

1BV zawias -20mm sportowe utwardzone

Nie ma roznicy w wysokosciach :)

Opublikowano

W takim razie ykk dzięki za info -mi się wydawał ciągle, że 1BV jest niżej :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

Ja też skorzystam z tej wiedzy :) Dzieki

Opublikowano

#1 ewentualnie #2