marcin/ose Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 W pozycji auto w garażu wycieraczki pracują ?
Muskel1 Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 Ok, czyli czujnik jest aktywny. Aby stwierdzić poprawność komunikacji czujnika z BCM1 należałoby podpiąć się oscyloskopem pod LIN Bus. Inaczej nie stwierdzisz niestety nieprawidłowości.
marcin/ose Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź ? .Podjadę do salonu zobaczymy co oni powiedzą.Tylko jeszcze mnie dziwi dlaczego kolega KarI1106 miał dokładnie tak jak jest u mnie . Edytowane 5 Marca 2023 przez marcin/ose
Muskel1 Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 Jedną z przyczyn mogą być zakłócenia komunikacji po LIN Bus, inną przyczyną może być niewłaściwy żel, na którym osadzony jest czujnik deszczu. 1
Muskel1 Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 Przyjrzyj się dokładnie szybie od zewnątrz, w miejscu na którym jest czujnik deszczu, czy nie ma tam odprysków od kamyczków. Być może jest tam jakiś odprysk i czujnik uznaje go jako kroplę deszczu i dlatego aktywuje wycieraczki. 1
marcin/ose Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Witam ponownie. Więc po wizycie w serwisie ,weryfikacji stwierdzono że czujnik deszczu nie działa i powinien zostać wymieniony. Lecz pan z serwisu poiformował mnie również że czunik deszczu nie podlega gwarancji (auto kupiłem w salonie audi w lutym tego roku w programie aut używanych z roczną gwarancją) i mogą go wymienić na mój koszt. Moje pytanie do was koledzy czy faktycznie ten nieszczęsny czuniki nie podlega gwarancji? Ps Myślałem że gwarancji nie podlegają jedynie materiały eksploatacyjne, czy jestem w błędzie?
Muskel1 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, marcin/ose napisał(a): Moje pytanie do was koledzy czy faktycznie ten nieszczęsny czuniki nie podlega gwarancji? Gwarancja którą masz to nie jest gwarancja producenta przy kupnie nowego auta tylko pewnie gwarancja firm ubezpieczeniowych na używane pojazdy. Oni określają w umowach warunki gwarancji oraz elementy podlegające gwarancji. Przeczytaj w umowie, którą dostałeś co podlega gwarancji. Poza tym jeżeli już, to poinformuj pana z serwisu, że Ty nie chcesz aby usterka została usunięta z tytułu gwarancji tylko z tytułu rękojmi. Kupiłeś auto przed 2 miesiącami więc handlarz, który Ci sprzedał auto ma obowiązek pokryć koszty naprawy ponieważ domniemywa się, że auto miało już usterkę w czasie sprzedaży https://www.link4.pl/blog/rekojmia-na-samochod-uzywany-poznaj-zapisy-prawne#:~:text=Ile trwa rękojmia na samochód używany%3F,uwzględnione w umowie kupna-sprzedaży. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Muskel1 1
Rekomendowane odpowiedzi