Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zalana podloga i jego skutki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

W mojej b6 zalano mi cala podloge.. udalo mi sie cala wode usunac, lecz podloga jest cala mokra, a mamy dopiero luty i pytanie moje.. czy moge poczekac do cieplejszych dni, az zdemontuje fotele i cala podloge wysusze czy musze jak najszybciej to zrobic w trosce o moja podloge ? Nie mam niestety garazu wiec musialbym sobie jakos radzic.. Pozdrawiam

Opublikowano

Mówiąc mokra podłoga masz na myśli wykładzinę? Ja bym ją wyjął jak najszybciej i powiesił gdziekolwiek pod dachem, żeby sobie powoli schła. Jeździć można bez wykładziny. Będzie głośniej, ale jest też zaleta. Bardzo łatwo wykryć jakieś niezidentyfikowanej do tej pory przecieki.

Opublikowano
  • Autor

Auto bylo cale zalane od spodu, z tylu mialem male jeziorko, takze procz wykladziny jest mokra ta gruba mata, jest luty, to bedzie mi 2 tygodnie schnac

Edytowane przez mazakczek

Opublikowano

Najlepiej wyrzucić wszystko co możliwe z samochodu co zostało zalane. Najlepiej wytrzeć, osuszyć (sa do tego specjalne wyciągacze wilgoci, możesz też spróbować z woreczkami ryżu w drzwi jeśli wilgoć będzie się utrzymywać). Zalanie woda paskudna sprawa bo nie wiadomo gdzie jeszcze stoi i będzie się paprać. Na pocieszenie idą cieplejsze dni jak wyrzucisz na balkon czy gdzieś powiesisz na dworze powinno przewiać

Opublikowano
  • Autor

Usterka zostala naprawiona, odplyw wody zostal udrozniony i woda zostala spusczona, teraz pozostalo mi wysuszenie podlogi stad moje pytanie. Czy jest mozliwosc przeczekac do wiosny by  zdemontowac podloge czy musze koniecznie na zaraz, to zrobic ? nie chce by cos tam pognilo w srodku

Opublikowano

Jeśli zostawisz teraz nasiąknięta podłogę w aucie to będzie wilgoć- parowanie szyb itp. Ja bym jak najszybciej pozbył się wody i wilgoci, starał się podsuszyć w jakiś sposób 

Opublikowano
Godzinę temu, mazakczek napisał:

jest luty, to bedzie mi 2 tygodnie schnac

A niech schnie i 2 miesiące. Lepsze to niż jeździć ze zgnilizną.

Opublikowano

Dokładnie, po czasie zacznie jechać w aucie grzybem i będzie problem z pozbyciem się zapachu.

Opublikowano
  • Autor

Gdzie znajde instrukcje jak zdemontowac fotele i cala podloge ? Nigdy tego nie robilem

Opublikowano

Myślę, że jak dobrze popatrzysz to bez poradnika dasz radę zdemontować. Sanki foteli powinny być zamocowane 4 śrubami do podłogi i powinny wyjść. Tunel środkowy w następnej kolejności, tylna kanapa pewnie też. Dużej filozofii nie ma

Opublikowano

Jak masz mocne ogrzewanie to możesz odpalić na parę godzin na maxa  z lekko uchylona jedna lub dwoma szybami  zawsze to odparuje troche.

Kiedyś suszyłem tak ze dwa dni na postoju w ten sposób i przyniosło rezultat..