Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Silniczek nawiewu głośno pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomocy. Mam problem z silniczkiem na małym nadmuchu powiedzmy 3 kreski słychać silniczek, gdy dam na maxa słychać buczenie i straszny gwizd w pewnym momencie nawiew umarł ale na szczęście po lekkim puknięciu wystartował co się dzieje?

Opublikowano

wymieniales filtr kabinowy? przez to moze gwizdac.

Opublikowano
  • Autor

Mi nie tyle chodzi o ten gwizd co o to że nawiew zamarł i o to co buczy strasznie.

Opublikowano

Szczotki dmuchawy do wymiany/ oczyszczenia, ewentualnie zużyty komutator silnika.

Opublikowano

u mnie wentylator miał też przerwy na dołkach. Wystarczyło wyczyszczenie szczotek i tego wirnika i smiga dalej. Po czyszczeniu chodził troche głośniej, ale teraz juz sie chyba dotarł

Opublikowano

objawy miałem te same, z tym że u mnie Helmut zamontował takie szczotki że wytarły komutator i musiałem kupić nowy :disgust:

Opublikowano
  • Autor

No i nawiew padł.[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 21:30_________________________________________________Ten silniczek jest pod schowkiem tak?

Opublikowano

Tak Kolego

Opublikowano

pomimo śrubek jest tam jeszcze warstwa silikonu także nie stresuj się tylko oderwij silnik delikatnie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Na całe szczęście skończyło się tylko na wymianie szczotek silniczka:) Koszt ok 20zł ja byłem u elektryka samochodowego i mi wlutował od razu.

Opublikowano

moje szczotki musialy sie chyba troche dotrzec bo zaras po wymianie to slychac bylo juz wentylator na 2-3 kreskach minelo troche czasu i jest oki :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Muszą się dobrze dotrzeć do kształtu komutatora.[br]Dopisany: 28 Marzec 2009, 19:17_________________________________________________A jednak wymiana silniczka była niezbędna komutator się rozleciał na pół i niszczył szczotki. Udało mi się wyrwac używany w dobrym stanie za 80zł.