przemek214 Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 (edited) Dzień dobry wszystkim forumowiczom . Na wstępie wszystkim chciałbym życzyć wesołych i spokojnych świąt . Wracając do tematu który zamieściłem ! Ostatnio zauważyłem mały ubytek płynu chłodzącego i ten fakt troszkę mnie zmartwił . Pierwsza myśl " uszczelka pod głowicą " , przejrzałem węże w poszukiwaniu jakieś nieszczelności , niestety nic nie znalazłem , kupiłem test na obecność spalin w układzie chłodzenia , też nic nie wykazał , chodź to nie znaczy że uszczelka jest sprawna . Biorąc pod uwagę że nie zauważyłem żadnej nieszczelności na zewnątrz, płyn musi uciekać gdzieś między połączeniem nagrzewicy lub do oleju , ale poziom jest taki sam jak z przed 6mc , wiec nie. Wiec stwierdziłem że musi uciekać na zewnątrz w trudno dostępnym miejscu. Wczoraj wymieniałem olej , dzięki temu dojrzałem jedno miejsce mokre od płynu , mówię to będzie to . Rzeczywiście jest koło termostatu rurka metalowa wchodząca do bloku i ona ma chyba oring , niestety chyba już pościł, bo tamtędy się wydostaje płyn , oczywiście to małe ilości , około 4 do 5 tys muszę wlać 1l . Wrzucę zdjęcie tej części . To rurka nr 7 i oring numer 8. Bardzo bym był wdzięczny gdyby mi ktoś podpowiedział pod jaką nazwą tego szukać , bo jak nie wpiszę to, nie mogę znaleźć tych części ani opisu . Zapomniałem dodać że to Audi A4B7 2005 , 1.9 TDI , 115hp , BKE. Edited April 12, 2020 by przemek214
Hugo Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 7 - 038121065BH - 280,90zł 8 - 06B121687 - 6,49zł Ceny w ASO
przemek214 Posted April 12, 2020 Author Posted April 12, 2020 Hugo , dziękuje za numery części Życzę wesołych i pogodnych świąt
Recommended Posts