Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 ADR nowy łańcuch rozrządu i napinacz , problem ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , kupiłem niedawno audi a4 b5 przedlift 1.8 ADR 125KM , zrobiłem nim ok 1tys km i wszystko było pięknie aż dziś rano odpalam go na zimnym silniku i słysze trrrr głośne przez moment , następne odpalenie i juz cichutko , po 10godzin stania odpalam go i znowu słysze łańcuszek rozrżadu trrrr . Co się dzieje mam fakture na wymianę że 10tys temu był wymieniony kompletny zestaw z łańcuchem i napinaczem SWAG . Co w takiej sytuacji mam zrobić ? Prosze o pomoc.

Opublikowano

Jeśli nie trwa dłużej niż 2sekundy to olej. Ten typ tak ma.

Opublikowano
  • Autor

Trwa dosłownie 2 sekundy , ale dziwi mnie fakt ,że wcześniej tego nie było śłychać. Wcześniej poprzedni własciciel jezdził na Castrolu 10w40 , a ja zalałem go teraz Elfem 10w40 . Hmm czyli co sugerujesz zrobić w takiej sytuacji ? :)

Opublikowano

Nic. Profilaktycznie zmierzyć ciśnienie oleju i zalać 5w40 to może szybciej olej dotrze do napinacza.

Opublikowano
  • Autor

Własnie boje się przejść z 10w40 na 5w40 , ponieważ poprzedni właściciel jezdził na półsyntetyku a w Niemczech na jakim oleju jezdził brak informacji :)  Dziwie się bo wcześniej wszytsko było ok , teraz nagle zaczeło tyrkotać przy odpalaniu i to głośno.A na tym zestawie z 10tys km dopiero zrobione :) Zmiana oleju pomoże wgl ? I kolejna sprawa czy mogę spokojnie jezdzić i nei zawracac sobie głowy że zaraz posypie mi sie silnik przez to tyrkotanie ?

Opublikowano

O mitach przejścia na 5w z 10w możesz sobie poczytać, bo sam je powielasz.

Jeździć obserwować i pogodzić się z cudownym wynalazkiem najwyzszej, vaginowskiej inzynierii...

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

heh z tym wynalazkiem jestem pogodzony , mogę zmienić olej to nie problem, tylko czy to akurat pomoże ? Czy po prostu jezdzić juz na tym 10w40 do następnej wymiany czyli 10tys km i dopiero wtedy przejść na 5w40 ? :)

Opublikowano

Jeździj na tym co masz, szkoda kasy na wątpliwą poprawę.