lutnik Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam postanowiłem zabrać sie za usuwanie odprysków, niiektóre są barwy białej czyli do podkladu inne już rdzawe głębokie. Posiadam BAZE pod kod lakieru, bezbarwny , papier 1500, 2000, 3000 pasta polerska , pedzelki , odtluszczacz, forch korroplex l237 lub r stop Moje pytanie: Jak nakladac warstwy? korroplex na głębokie odpryski potem wypełniać do równego Bazą i lekko z wieszchu bezbarwnym ? czy korroplex, baza tylko byle zabarwić( ktora bardzo szybko wsiąka i widać wgłębienie) i cała glebokość odprysku wyrównać bezbarwnym ? Na chwilę obecną robię odprysk do samej blachy w malo widocznym miejscu. Nałożyłem R stop, potem 4 warstwy bazy( strasznie wsiąka) a wgłebienie dalej jest widoczne dlatego pytam czy wyrównywać baza czy tylko nią zabarwic i pozostala dość sporą głębokość wypełnic bezbarwnym ? po wychnieciu szlif papierem wodnym potem pasta KOCH h802. W skrócie jakie procentowe proporcje głebokości wypełnienia poszczegolnych preparatów. PS przy wszystkim zachowuje czasy wyschnięcia i odpowiednia temp otoczenia.
Rekomendowane odpowiedzi