Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po chipie 3.0 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zrobiony chip z 204 na prawdopodobnie ok 270 kuca. Nie mam na to wykresu, ale widzę kolosalną różnicę, problem w tym, że przy 1800 obrotów tak do 2200 np na 6stym biegu ( manual ) trzęsie mi mega budą, wyżej drgania ustają i jest cicho. Ma ktoś pomysły dlaczego tak może być ? Dodam ,ze całe sprzęgło robione było w styczniu ;] 

Opublikowano

Pewnie za dużo nm w tym zakresie i dwumas nie daje rady.

Opublikowano

albo coś z paliwem... jedź do kogoś normalnego na soft.

Opublikowano

Prawdopodobnie? Powinieneś hamować auto przed i po modyfikacji. Dość duży przyrost jak na sam program . Prawdopodobnie dwumas nie wyrabia z niutonami jak napisał Łukasz 13.

Opublikowano
10 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Dość duży przyrost jak na sam program

normalny dla zdrowej jednostki... po za tym to wynik tylko teoretyczny.

W dniu 8.05.2020 o 21:15, ramzestdi napisał:

trzęsie mi mega budą, wyżej drgania ustają i jest cicho.

sprecyzuj ... magiczna kula się popsuła..

pompa paliwa, wtryski, zły soft, wał, ewentualnie 2mas.

Opublikowano
26 minut temu, marcin4x4 napisał:

normalny dla zdrowej jednostki... po za tym to wynik tylko teoretyczny.

30% przyrostu samym softem , wypadało by grzebnąć w wydechu i dolocie aby ulżyć turbo i mieć dodatkowe przyrosty mocy i momentu.

Max po hamowaniu 250/520 uważam / bezpieczny program Stage 1/, na razie to wróżenie z fusów bo kolega nawet nie wie co ma.  :guma:

Opublikowano
39 minut temu, dekiel 13 napisał:

30% przyrostu samym softem , wypadało by grzebnąć w wydechu i dolocie aby ulżyć turbo i mieć dodatkowe przyrosty mocy i momentu.

Max po hamowaniu 250/520 uważam / bezpieczny program Stage 1/, na razie to wróżenie z fusów bo kolega nawet nie wie co ma. 

ASB / BMK miały montowane KKK bv50 lub GTB2260vk zależnie od rocznika i modelu (w A6 jak leci). Więc rozrzut macowy masz od ~200 do 239. Nowsze silniki z B8 jak CCWA również mają GTB 2260VK i hybrydy biją pod 400 koni. Dopiero nowsze jednostki mają VZK i GTD.

ASB BMK - ten sam wydech

ASB / BMK / CAP (B8) ten sam układ paliwowy. Mało tego w B7 siedziała mocniejsza pompa CR, którą swapują do B8.

na 250/500 robią się trupy z lejącymi wtryskami a ASB nie miał nigdy 204 koni, więc jak już to mówimy o przyroście ~40 koni.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Mnie chodzi  o konkretny przypadek wyżej a nie rozrzuty mocowe silników.  Zakładając ,że ma 270 z 204  to przyrost samym softem jest z 204 jest oczywiście możliwy , kwestia koksu dołożonego / dawki paliwa , czasy otwarcia wtrysków itp. A co za tym idzie czy nie będzie skutków ubocznych a jak widać chyba są.

Kwestia jazdy właściciela to już inna sprawa.

Opublikowano

Nie rozumiesz że BKN (204) i ASB (233) to praktycznie ten sam silnik i kręci się tak samo ?

nie filozofuj bo Ci to nie wychodzi.

Opublikowano
4 godziny temu, marcin4x4 napisał:

Nie rozumiesz że BKN (204) i ASB (233) to praktycznie ten sam silnik i kręci się tak samo ?

nie filozofuj bo Ci to nie wychodzi.

:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Sorry chłopaki, że się nie udzielałem kilka dni, ale bardzo mało czasu miałem. 
Byłem u tego tunera, stwierdził, że to przez napęd quattro i żeby drgania ustały trzeba trochę zmniejszyć moc. Najbardziej jest to odczuwalne na piątym i szóstym biegu od 2 tyś obrotów do 2,200 to jest takie trzęsienie budą, przy wyższych obrotach ustaje. 

Pytaliście co było robione w samochodzie to tak :

W tamtym roku wymieniałem całe sprzęgło i rozrząd, potem 6 wtrysków+czyszczenie całego układu paliwowego + regeneracja turbo. Wydech praktycznie goły, został tylko jeden kat, ten przy silniku z sondami, Egr wyłączony :D 
Samochód naprawdę śmiga aż miło, tuner mówił, że wtryski są ustawione na maksymalną dawkę paliwa. 
Aha i z tyłu praktycznie 0 dymu ( prawie goła rura ) więc chyba to na duży plus :D Znajomego 1.9 tdi mocniej kopci z ekogównami w wydechu 

Edytowane przez ramzestdi

Opublikowano

Jak masz to wstaw wykres z hamowni? Dwumas masz nowy czy po regeneracji?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.05.2020 o 14:39, gozdzik77 napisał:

Jak masz to wstaw wykres z hamowni? Dwumas masz nowy czy po regeneracji?

wykresu nie mam, a dwumas jest nowy 

Opublikowano

Pewnie tuner ma racje że za dużo mocy i momentu z dołu i trzeba trochę zdjąć. 

Opublikowano

Jak masz nowe wtryski i przelot to realnie możesz mieć więcej, nawet powyżej 290ps.

Edytowane przez marcin4x4