Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z ubywającym płynem chłodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z ubywającym płynem a mianowicie dolewam płyn, przejadę kawałek i za chwilę jest na minimum, nie zdarzyło się jeszcze żeby spadł poniżej zawsze do minimum i tak się utrzymuje. Mokro jest pod zbioorniczkiem wyrównawczym lecz wymieniłem cały zbiorniczek wraz z korkiem. Żadnej poprawy. Co jest grane? Dodam że nigdzie indziej żadnych wycieków nie ma. 

Opublikowano

Cześć,

a czy przy zatrzymywaniu się masz jakiś wyciek z rury? Albo maź pod korkiem od oleju? Płynu ubywa również, jak auto stoi? Sprawdzałeś czy na pewno nie ma tam żadnej dziurki w przewodach?

Mam dokładnie ten sam problem i zauważyłem, że za każdym razem z rury wycieka mi sporo cieczy, może to być jakimś tropem.

Pozdrawiam

Opublikowano
19 godzin temu, da_king_99 napisał:

Cześć,

a czy przy zatrzymywaniu się masz jakiś wyciek z rury? Albo maź pod korkiem od oleju? Płynu ubywa również, jak auto stoi? Sprawdzałeś czy na pewno nie ma tam żadnej dziurki w przewodach?

Mam dokładnie ten sam problem i zauważyłem, że za każdym razem z rury wycieka mi sporo cieczy, może to być jakimś tropem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Właśnie najdziwniejsze jest to że auto jest odpalone i stoi płyn nie cieknie A przejadę 2 km i już jest pod minimum. Z rury nic nie cieknie A jak ubywa to ewidentnie gdzieś jakby że Zbiorniczka i leje na półoś wtedy wszędzie jes mokro. A między lewa półosią a zbiorniczkiem nie ma żadnych węży tylko ten zbiorniczek który jak już pisałem wymieniłem na nowy i bez żadnej poprawy

Opublikowano

I nie mam żadnych mazi pod korkiem. Olej czysty i płyn też