Jump to content
IGNORED

Miganie Checka pytanie

Recommended Posts

Posted

Siema

mam pytanie do was dzisiaj podczas jazdy na autostradzie przy prędkości okolo 180 na wysokich obrotach zaczął mi migać check oraz szarpało delikatnie autem gdy spuściłem noge z gazu przestało oraz zniknął chceck. Myślicie żeby zacząć od wymiany cewek oraz świec? czy może coś innego? dodam że auto ma instalacje lpg oraz ma usunięte dwa katalizatory 

Posted (edited)

Wpierw zapytaj w ASO o akcję serwisową z cewkami :hi: 
Przyczyna może też być w zbyt małym ciśnieniu paliwa. Wtryski, regulator, filtr, pompa - potencjalne źródła problemów.

Edited by BeyerBrown
Posted (edited)
1 godzinę temu, MarcinCzech napisał:

Siema

mam pytanie do was dzisiaj podczas jazdy na autostradzie przy prędkości okolo 180 na wysokich obrotach zaczął mi migać check oraz szarpało delikatnie autem gdy spuściłem noge z gazu przestało oraz zniknął chceck. Myślicie żeby zacząć od wymiany cewek oraz świec? czy może coś innego? dodam że auto ma instalacje lpg oraz ma usunięte dwa katalizatory 

Cewki i świece nie zaszkodzi ALE.Miałem to samo,tylko bez szarpania.Check"potaktował"i przestał i przeważnie w wilgotne dni.Cewki,świece i katy nowe.WINOWAJCA?Zimne luty w sterowniku;).200zł u elektronika za robótkę precyzyjną i gotowe.:).U mnie trochę czasu z tym upłynęłozanim doszliśmy z tym sterownikiem,bo miałem po kolei wszystko,co związane z checkiem w ASN systematycznie robione.A na akcji serwisowej wymiany cewek był jeszcze we Francji w 2012,więc 700 zł dodatkowe musiałem wybulić.:kwasny:

Edited by mirek31071977