Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

94’ B5 ADR Black Daily - odbudowa -> OEM+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Starman napisał:

Ładna furmanka :)

Zrobiles z ta podsufitka :)

Dziękuje, poszukuje dobrego tapicera (w okolicach sami Janusze) może być nawet wysyłkowo...jestem w stanie zapłacić za porządna prace. Ogólnie jest gotowa do zdjęcia w każdej chwili jak znajdę dobrego rzemieślnika :) 

Opublikowano

Powiem ci szczerze , rob to sam :) koszt 100 zl :) proste jak konstrukcja gwozdzia

Opublikowano
47 minut temu, brodziaty napisał:

Dziękuje, poszukuje dobrego tapicera (w okolicach sami Janusze) może być nawet wysyłkowo...jestem w stanie zapłacić za porządna prace. Ogólnie jest gotowa do zdjęcia w każdej chwili jak znajdę dobrego rzemieślnika :) 

Jeśli chcesz się bawić w wysyłkę to polecam gościa u którego swój baldachim robiłem, jest z Białegostoku. Odezwij się na priv.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.06.2020 o 08:30, Starman napisał:

Powiem ci szczerze , rob to sam :) koszt 100 zl :) proste jak konstrukcja gwozdzia

Spróbuje, materiał już zamówiony, czarny o fakturze podobnej do alcantary i grubszy niż seria. Jak będzie cieplej przez kilka dni z rzędu to ogarnę temat :) 

@UPDATE

03.06.2020.r

- Pełny serwis LPG, usunięcie wszystkich nieszczelności w układzie, nowe przewody podciśnienia w oplocie, regulacja wtryskiwaczy LPG (Dotychczas lały i ich czyszczenie, nowe filtry (w elektrozaworze i na przewodzie zasilającym wtryski)

Opublikowano

Mody leca :D ja się właśnie dzis biore za kable do wzmaka 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Starman napisał:

Mody leca :D ja się właśnie dzis biore za kable do wzmaka 

Dzień bez zmodzenia czegokolwiek w samochodzie jest dniem straconym u mnie ?

@UPDATE

06.06.2020.r

Wpadła nowa kabinowka węglowa z Boscha wczoraj 

w najbliższym czasie tez się biorę za audio bo z przodu seria 13cm i tweetery u góry ale zle to gra i wpadną Pionnery albo jbl plus do tylu coś wrzucę i może napędzie wzmacniaczem bo kabel po poprzedniku już jest puszczony chociaż nie ukrywam ze kusi mnie ori zestaw bose tylko nie wiem czy to bez problemów podepnę pod radio Gamma i czy nie trzeba rezać wiązki po całym aucie 

Póki co reanimuje wnętrze, fotele kanapa i boczki wyprane w ostrej chemii do tapicerki i aktualnie maluje wszystko lakierem tekstylnym na głęboka czerń. Zagłówki wyszły zacnie (zacząłem od małych elementów) dam znać jak z reszta. Robiłem boczki w Peugeocie 206 z niebieskich pod czarna skore na fotelach i już 3 rok się trzyma bez problemu. Zaleta lakieru jest to ze nie farbuje nie brudzi a świetnie pokrywa. Jedyna „wada” to cena 40zl za 500ml ale jest wydajny. Na całe fotele boczki kanapę pójdzie 4 puszki.

Podsufitke będę robić sam po powrocie z wakacji na jesień oklejac czarna gruba alcantara :) 

1E3464A2-356A-43D6-A6E2-8581AE027C59.jpeg

Edytowane przez brodziaty

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

11.06.2020.r

-Wymiana przegubów wewnętrznych i zewnętrznych x4 na GSP :) 

w kolejce dalej przed wyjazdem na wakacje mamy: wymiana cewek z kablami na NGK, pompy paliwa (OEM), wtryskiwaczy paliwa wraz z regulatorem ciśnienia paliwa i listwa oraz przewodami w oplocie stalowym, tuleje tylne belki, komplet czujników abs i nowa szyba przednia, sprężarka od klimy, zmiana lamp tylnych na OEM poliftowe seria. Na jesień przelot 2.5 cała kwas z końcowym FMIC.

to be continued...

Opublikowano
W dniu 11.06.2020 o 00:15, brodziaty napisał:

@UPDATE

11.06.2020.r

-Wymiana przegubów wewnętrznych i zewnętrznych x4 na GSP :) 

w kolejce dalej przed wyjazdem na wakacje mamy: wymiana cewek z kablami na NGK, pompy paliwa (OEM), wtryskiwaczy paliwa wraz z regulatorem ciśnienia paliwa i listwa oraz przewodami w oplocie stalowym, tuleje tylne belki, komplet czujników abs i nowa szyba przednia, sprężarka od klimy, zmiana lamp tylnych na OEM poliftowe seria. Na jesień przelot 2.5 cała kwas z końcowym FMIC.

to be continued...

Chyba już pół auta wymieniłeś :D:D
Ile Cię to już wszystko kosztowało?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, ppatryk napisał:

Chyba już pół auta wymieniłeś :D:D
Ile Cię to już wszystko kosztowało?

Na chwile obecna po podliczeniu kosztów z faktur uzbierało się 7.830zl ale faktycznie wypłaciłem około 5.760zl ze względu na rabaty które mam pracując na warsztacie. Jeszcze daleka droga, znając mnie wyjdzie faktycznie 20.000tys a dalej będę coś dłubać żeby było na tiptop wszystko, ja już tak mam...wszystko co da się ulepszyć, usprawnić to robię.

@UPDATE

13.06.2020.r

- montaż trzeciego światła stop OEM bo jakiś partacz wyrwał nie wiem po co...

- wymiana szufladki pod panelem klimy (schowka na eciepecie), stary się ciagle wysuwał przez brak białego bolca na końcu z blokady, naprawa podświetlenia zapalniczki, zakup oryginalnej zapalniczki OEM Audi. 

- wymiana lampki w bagażniku bocznej (stara miała urwany zaczep i wisiała).

Szykuje się w tym tygodniu wymiana szyby czołowej POPRAWNA bo ktoś spartolił robotę i przez nią dostawała się woda pod dywanik kierowcy bokiem koło przekaźników. Do tego wpadnie ORI pompa paliwa,  nowa pompka spryskiwaczy i będę kończyć malowanie foteli i kanapy :) 

po przyjeździe z wakacji, nowy dwumas ze sprzęgłem komplet SACHS (już w planie wpisany), detailing skrzyni biegów w Black Motorsport. Napinacz łańcuszka rozrządu z łańcuszkiem ORI OEM i ogień z podsufitka, podłokietnik ori (już lezy czeka na montaż ale połączę to razem ze zmiana konsoli na 2din z polifta). Itd itd...

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

15.06.2020.r

Montaż 3go światła stopu (dodatkowo będzie malowanie tylnej Polki w czerń)

Naklejka klubowa x2 :) 

Myjnia ręczna z gąbka i szamponem Sonax ?

E7E2C1C1-61A3-4D8A-8D66-7C0CE4129786.jpeg

EE4F1A34-A1C8-48AD-BAF1-B9AF19DFCDCF.jpeg

3BAB77E7-31AA-4299-8ADC-35F30BAC9FFA.jpeg

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

16.06.2020.r

- Wymiana sprężarki klimatyzacji ( wraz z wymiana oleju PAG 100, wymiana elektromagnesu oraz koła pasowego oraz wszystkich uszczelek układu, sprawdzenie szczelności układu azotem @ 15 bar/24h) —> jutro jeśli szczelna nabijam R134A :) 

Przebieg: 296887km

- Wymiana oleju wraz z płukanka silnika Liqui Moly Pro - 20min / zmiana z 5W30 na 5W40 Mobil Super 3000 + dokręcenie chlodniczki oleju i wymiana filtra oleju z filtrona na MANN.

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

17.06.2020.r

- Pełen serwis układu klimatyzacji:

Faza recyklingu 0g

Faza próżni 35 minut

Faza podawania oleju PAG100 - +15g

Faza UV - 0g

Faza Napełniania R134A - 650g

—-> podaje jak wściekła, na wylocie przy obiegu zamkniętym 10 stopni. Przy zrzuceniu deski wymienię parownik bo to jedyny element którego jeszcze nie ruszyłem przy A/C. Dodatkowo profilaktycznie przetykany i przedmuchany odpływ klimy.

9CE538B1-C60A-4CA5-8D77-457206CA392C.jpeg

Opublikowano

Ile nowa zapalniczka oem?

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Starman napisał:

Ile nowa zapalniczka oem?

69zl :) 

@UPDATE

21.06.2020.r

- Wymiana napinacza paska osprzętu + nowa rolka (profilaktycznie)

- Wymiana listwy wtryskowej, regulatora ciśnienia paliwa, wtrysków paliwa x4

W najbliższym czasie wpadnie nowa przeplywka i cewka z kablami OEM + nowa przednia szyba z uszczelkami + głośniki przód JBL i tweetery i transmiter Bluetooth BASEUS TS16

:)

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE 

22.06.2020.r

- Wymiana zaworu odpowietrzania baku paliwa (zawór par paliwa), BOSCH.

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

26.06.2020.r

- Wymiana pompy paliwa na OEM nowa z ASO ( rozwiązany problem z ciężkim odpalaniem rano i po dłuższym postoju ).

- Wymiana przepływomierza na OEM nowy z ASO ( teraz pokazuje poprawne wartości wcześniej na jałowym był 12g/s).

- Wymiana lusterka wstecznego wewnętrznego (stare było wyrobione na mocowaniu i „latało”. 

- Wymiana przełącznika świateł przeciwmgielnych przód ( stary nie miał podświetlenia ).

- Montaż transmitera FM BASEUS S-16 Bluetooth. 

image.jpg

image.jpg

D65FCD0D-1D74-4AAC-ADB9-CA8DD134CAE2.jpeg

CE437AF3-139E-4751-95EC-68D78F0620B8.jpeg

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

29.06.2020.r

- Wymiana uszczelki pokrywy zaworów ELRING + uszczelki pod napinacz łańcuszka rozrzadu i półksiężyca. Dodatkowo piaskowanie pokrywy zaworów i wymiana korka wlewu oleju OEM ASO. 

Przy okazji zmierzona kompresja na zimnym 

1 gar 13.50 bar

2 gar 13.45 bar

3 gar 13.50 bar

4 gar 13.50 gar

Na ciepłym tak samo, próba olejowa nie wykazała zmian w ciśnieniu. Pierścienie zdrowe :) 

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

02.07.2020.r

- Montaż oryginalnej osłony pod silnik i skrzynie biegów OEM ASO. Dodatkowe wzmocnienie w miejscu przewodów klimatyzacji z blachy ocynk pomalowanej w czerń 3.5mm oraz zamocowanej nitami.

- Wymiana tylnych tuleji belki zawieszenia tylnego LEMFORDER + Zalanie ich klejem do szyb SIKA w pelni (praktycznie będą na życie samochodu).

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

04.07.2020.r

- Wymiana przedniej czołowej szyby w ASO AUTO Lellek Audi Katowice na oryg

Opublikowano
  • Autor

@UPDATE

06.07.2020.r

- Wymiana podszybia na niepolamane, nowe spinki, uszczelka zakonserwowana plus nowe dekory szyby ( boczne plastiki OEM ASO ).

- Wymiana czujnika położenia walka na oryg.

- Wymiana przepustnicy BOSCH

- Wymiana pompki spryskiwaczy OEM ASO