Jump to content
IGNORED

A4 B7 2.0 TDI BPW quattro problem ze stukaniem przy wciskaniu i puszczaniu pedału gazu

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowym użytkownikiem tego zacnego forum i z góry przepraszam jeśli coś robię nie tak. Postaram się popełniać jak najmniej błędów a na tych ktore jednak popełnię będę się uczył. 

Jestem posiadaczem audi A4 B7 2007r 2.0 TDI 140km BPW quattro Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy wciskaniu i puszczaniu pedału gazu słychać w okolicach prawego przedniego koła uderzenie. Brakuje już pomysłów czym może to być spowodowane. 

Na diagnostyce było sprawdzane zawieszenie , poduszki , dokręcenie kół i nic. Nawet sprawdzałem czy akumulator jest prawidłowo przykręcony i czy to on się nie tłucze i nic. Sprawdzałem także obudowę filtra powietrza.

Myślę że bardzo ważnym jest to że dzieje się tak tylko na ciepłym silniku . Na zimnym zaraz po odpaleniu tego odgłosu nie zaobserwowałem.

Brakujemi pomysłów. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą propozycję i pochylenie się nad moim problemem 

Pozdrawiam

Edited by DieselZropy
Posted (edited)

Siema.

Prawdopodobnie masz gdzieś luz w układzie przeniesienia napędu lub zawieszenia zespołu napędowego .

Postaw rozgrzane auto na kanale, zaciągnij solidnie ręczny i próbuj ruszać na zmianę do przodu i do tyłu, a pomocnik w kanale niech nasłuc**je i spróbuje zlokalizować źródło tego stukania  :hi:

Edited by piotrsob1
Posted

Bardzo dziękuję za odpowiedź Od razu jak tylko będę mógł pędzę na kanał ? Swoją droga kilku mechaników rwało włosy z głowy jak to sprawdzić i wywołać a wystarczyło tylko spytać fachowca :hi:Bede relacjonował każde postępy Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 20.05.2020 o 08:30, DieselZropy napisał:

Bardzo dziękuję za odpowiedź Od razu jak tylko będę mógł pędzę na kanał ? Swoją droga kilku mechaników rwało włosy z głowy jak to sprawdzić i wywołać a wystarczyło tylko spytać fachowca :hi:Bede relacjonował każde postępy Pozdrawiam

Witaj. Coś ruszyłeś z tym problemem?

Posted

Witam

Chwilowo wyjechałem za granicę w waznych sprawach i niestety nie mam ani czasu ani możliwości uporania się z tym problemem