Jump to content
IGNORED

Oryginalne oświetlenie tablicy led. Błąd żarówki.

Recommended Posts

Posted

Witam. Nabyłem drogą kupna oryginalne ledy do oświetlenia tablicy o numerach 4H0943021 i 4H0943022. Po montażu chwilę działały, a po wyłączeniu świateł, uruchomieniu silnika i włączeniu świateł działają kilka sekund i wywalają błąd na fisie. Byłem przekonany, że skoro ledy z allegro potrafią działać bez problemu, to te oryginalne tym bardziej i z tego powodu nie zagłębiałem się w temat. Niestety się rozczarowałem.

I teraz pytanie - czy da się to jakoś prosto ogarnąć (np. czymś takim 

500_500_productGfx_110fc30bf7b192d719d78
WWW.SKLEPLEDOWY.PL

Typ: Filtr CANBUSRezystancja: 50 Ohm Audi

czy kasa poszła w błoto?

Posted

Idziesz dobrym tropem... ale w tym cudzie co wstawiłeś nie jest napisane ile to ma Wat. Pamiętaj, że to jest rezystor, który na dzięki swojej pracy zmienia prąd w ciepło i się mocno grzeje - jak dasz za mały to będzie można śmiało na nim jajecznicę zrobić. Jest na forum wątek o oświetleniu led - zapraszam do lektury: 

Posted

Coś bardzo podobnego było linkowane w temacie, który podrzuciłeś i do tego do lampek jak te które mam. Chyba zaryzykuję.

Posted
7 godzin temu, bastiv40 napisał:

Coś bardzo podobnego było linkowane w temacie, który podrzuciłeś i do tego do lampek jak te które mam. Chyba zaryzykuję.

Próbuj - tylko pamiętaj aby zamontować rezystor tak aby nie dotykał niczego łatwopalnego. Najlepiej aby dotykał dużego kawałka blachy wtedy będzie ciepło lepiej odprowadzał. 

Pozdrawiam, 

Darek 

Posted

Jasne, dzięki za sugestię!:good: