Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem z grzejącą się felgą lewa przód. W piatek wymieniłem tarcze i klocki bo poprzednie pokrzywiło. Mysłałem że problem z grzaniem był przez krzywą tarczę. Po wymianie dalej grzeje. Tłoczek sprawdzony prowadnice też sprawdzone chodzą luźno. Mechanik sugeruje mi wymianę pompy abs ale ona żadnych błędów nie zgłasza. Co jeszcze może być przyczyną tego staniu.??

Posted
44 minuty temu, gados82 napisał:

Tłoczek sprawdzony prowadnice też sprawdzone chodzą luźno

To w zasadzie główne przyczyny problemu z grzaniem hamulca/hamulców, sprawdzałeś osobiście ten stan rzeczy czy to tylko info od mechanika?

Warto by było też wiedzieć czy prowadnice mają płaską powierzchnię na całej płaszczyznie (czy nie ma wyrobionych wgłębień od pracy klocka....

Posted

Czy koło kręci się bez oporu?

Posted

Jak mu się grzeje to pewnie nie.....

Posted

osobiście tego nie sprawdzałem. koło stawia opor nawet to czuć jak stoję na światłach wszyscy na hamulcu a ja nie musze 

Posted
Godzinę temu, gados82 napisał:

osobiście tego nie sprawdzałem. koło stawia opor nawet to czuć jak stoję na światłach wszyscy na hamulcu a ja nie musze 

To sprawdź sam. Problemem może być też spuchnięty przewód elestayczny. Jak koło będzie kręcić się z oporem bo zacisk trzyma tarcze możesz popuścić przewód lub odpowietrznik, jak zejdzie ciśnienie i zacisk puści tarcze to wiesz że masz przewód do wymiany. 

Posted

ok to jutro do sprawdzenia a co myślisz na temat pompy abs ?

• 3 months later...
Posted

udało się rozwiązać problem?