GRUDA520 Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Witam , Mam problem z swoja Audi . vcds nie pokazuje błędów. Dzis po podłączeniu komputera mam problem z adaptacja przepustnicy. Wchodzę w grupę 098, Adaptacja przechodzi bez problemowo, do momentu gdy wcisnę gaz. Error. Przepustnica była podmieniana, nie pomogło. Sonda, Napiecie na Wł. zapłonie wynosi 0.470V, Gdy odpalę samochód spada do 0.140V .Napiecie nie zmienia sie gdy wciskam gaz. Stoi .Była podmieniana nie pomogło. Przepływomierz. Co prawda pokazuje jakies tam G/S . Lecz na wł zapłonie, wył silniku. VCDS pokazuje 27,78 G/S IGNORE . wtf .... A objawy to: spadek mocy, duze spalnie , Dorzucam fotki z vcds, moze ktos pomoze ogarnac.
Busiek100 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Podczas adaptacji przepustnicy nic nie trzeba wciskać, nie wiem po co wciskasz gaz. Silnik ma być nagrzany 70 stopni przynajmniej, sprawny aku i wszystkie wyłączone odbiorniki, wchodzisz w 98 grupę i robisz adaptacje, czekasz 1 min i powinno być ok. Co do przepływomierza. W pozycji zapłon wartość przepływomierza jest ok, to jest wartość startowa i tak ma być w tym modelu, w innym pokazałoby 0g/s. Zrob log dynamiczny 3 bieg i do odcięcia logując grupę 22. Wtedy się zobaczy czy jest przepływomierz ok. Sondę narazie zostaw.
GRUDA520 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2020 Wciskam pedał gazu po adaptacji przepustnicy. Przepustnica piszczy przy każdym przekręceniu kluczyka.
Rekomendowane odpowiedzi