Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błedy w module komfortu cabrio b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przestał mi działać dach w  moim cabrio . W module komfortu coś się porobiło i pokazuje błędy ale  opisem ze są one w tylnych drzwiach ( których nie ma) wydaje mi się że coś mu sie porobilo i pokazuje wersje avant . Jak przywrócić to z powrotem do cabrio ?  błędy są również w liczniku przez co nie reaguje dach.

Opublikowano

pokaż co za kodowanie masz w MK.

pokaż też co masz w adaptacjach licznika w kanale 61 i w sterowniku od dachu (26)

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, MaTeo85 napisał:

pokaż co za kodowanie masz w MK.

tutaj wrzucam kodowanie oraz błędy z MK i licznika . Nie mam pojecia już jak to zakodować mimo ze usunę wartość 256 avant to nadal wyskakują te błędy i na fisie pokazuje drugie drzwi ze są otwarte.

IMG20200615122016.jpg

IMG20200615122008.jpg

IMG20200615121954.jpg

IMG20200615121033.jpg

IMG20200615120828.jpg

Opublikowano

praktycznie wszystkie błędy jaki masz są od magistrali CAN są problemy z komunikacją, przypomnij sobie czy coś ostatnio robiłeś czy dokładałeś do auta? jeśli tak to tam szukał bym problemów. a jeśli nie to trzeba niestety poświęcić czas i pogrzebać w kablach i modułach czy nie ma wody lub innych uszkodzeń.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, MaTeo85 napisał:

praktycznie wszystkie błędy jaki masz są od magistrali CAN są problemy z komunikacją, przypomnij sobie czy coś ostatnio robiłeś czy dokładałeś do auta? jeśli tak to tam szukał bym problemów. a jeśli nie to trzeba niestety poświęcić czas i pogrzebać w kablach i modułach czy nie ma wody lub innych uszkodzeń.

Dokładałem radio 2din demontowałem tunel żeby zmienić koszyk . W MK nie ma wody suchutki oglądałem go i kable tam są ok .  Czyli demontować tunel i tam szukać problemów ?

Opublikowano

no coś musiałeś zrobić skoro komunikacja CAN poszła się wa..ć. Jakieś CANy dokładałeś do radia? może tu jest problem że wpiąłeś się w CAN komfort, a nie w CAN infotainment. albo gdzieś nie splecione przewody są, przyczyn może być trochę ale ciężko wróżyć na odległość.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, MaTeo85 napisał:

no coś musiałeś zrobić skoro komunikacja CAN poszła się wa..ć. Jakieś CANy dokładałeś do radia? może tu jest problem że wpiąłeś się w CAN komfort, a nie w CAN infotainment. albo gdzieś nie splecione przewody są, przyczyn może być trochę ale ciężko wróżyć na odległość.

z wiązką nic nie działałem .  po prostu dolozylem koszyk i pod ori podlączyłem radio i to tyle . No nic będę domontował  siedzenia i tunel zeby wszystko sprawdzić

Opublikowano

a czy jak kasujesz wszystkie błędy w liczniku i MK to one wszystkie wracają czy nie kasowałeś jeszcze?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, MaTeo85 napisał:

a czy jak kasujesz wszystkie błędy w liczniku i MK to one wszystkie wracają czy nie kasowałeś jeszcze?

wykasuje znikną i dopiero po ponownym uruchomieniu zapłonu wyskoczą ale nie zawsze czasem po którymś razie  . Nie wywala ich od razu.

Edytowane przez Chudy155a

Opublikowano

prześledź wiązki CAN idące od licznika pewnie gdzieś coś przy montażu radia uszkodziłeś bo wiązki can idą też tam za radiem w tych grubych wiązkach. sprawdź też bezpieczniki czy wszystkie są ok.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
  • Autor
Teraz, MaTeo85 napisał:

prześledź wiązki CAN idące od licznika pewnie gdzieś coś przy montażu radia uszkodziłeś bo wiązki can idą też tam za radiem w tych grubych wiązkach.

tak zrobię zdemontuje tunel  i prześledzę kable .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Schematy Ci podesłałem na PW jak już wiesz :wink: 
Błąd syreny H12 to na 99% wylany akumulator zapasowy w niej i kwas zaczął trawić ścieżki na PCB = do wymiany.