Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Uszkodzony zawór ERG, brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy wiekszej predkosci redukcja do 3 biegu (wiem ze tak sie nie powinno robic byłem niestety pasażerem) :wallbash: potem nagły spadek mocy, brak przyspieszenia przy 1800 a 2000 obrotów, po zatrzymaniu sprawdzam podciśnienie w wężykach zdjęłem z zaworu ERG, odczuwalne zasysanie w kierunku zaworu n75 mysle :mysli: jest ok podciśnienie działa :kox:. zakładam weżyk na zawór ERG przygazowanie do 3000 obrotów.I przepona w zaworze ERG pracuje gwałtownie i słychać trzaski jak przy zgniatanej puszce coca coli. Czy tak powinno byc? :mysli: czy to wina zawotu ERG? dodam ze smigam a4 99r 1,9 tdi afn 110 kucy, obecnie sporo uciekło :wallbash: [br]Dopisany: 29 Marzec 2009, 18:40_________________________________________________http://img18.imageshack.us/content.php?page=done&l=img18/4272/zawrerg.jpg&via=mupload

zawór ERG, moze ktos zna przybliżoną cene?

Opublikowano

AFN-y dają rade spokojnie bez EGR

Opublikowano

A jesteś pewny że to od EGR słychać trzaski?? Może silnik przekręciłeś trochę redukując na 3 przy dużej prędkości.

Opublikowano
  • Autor

100% trzaski z ERG nie wiem w jakiej pozycji powininna znajdowac sie ta przepona gdy silnik nie pracuje.

prosba z mojej strony, zeby ktos zobaczył u siebie i dał znak,sygnał, cynk, lub odpowiedział ;(

Opublikowano

ja mam na stałe wyłączony programowo.

Prosto sobie porównaj:

Jak zdejmniesz przewód podciśnieniowy od EGR to zawór się zamknie i to jest jego stan dla buuutowanego motora

Zawór przy niewielkim zakresie obrótów, otwiera się ....nie wiem czy masz VAG.....w stronę przegrody silnika (akumulatora) w "sitku" powinieneś widzieć trzpień tłoczka membrany.

Jak coś nie tak to zaślep SZCZELNIE przewód od EGR.

Osobiście preferuję wymienić EGR....a na poczatek zdemontuj go i oblukaj co nie tak może ci puszkę COCA COLI wcieło :polew:.

U mnie niestety urochomić go mogę tylko ingerując w soft....i to inna pieśń.

Pozdrawia

SZYCHA

Opublikowano
  • Autor

Zsunięty częścowo wąż z intercolera do turbiny, prawdopodobnie to było przyczyną.Jutro jeszcze podłącze się po magiczne urządzenie VAG.

NIECH MOC BEDZIE Z NAMI.

Opublikowano

jak bedziesz cos wiecej wiedzial to napisz bo mam bardzo podobny problem z brakiem mocy.

Opublikowano

wrzucasz te logi?

Opublikowano
  • Autor

terminy, terminy. odpuszczam podłaczenie pod vag,

silnik pracuje w 100% mocy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Od dwóch dni mam to samo. Odpailłem po postoju 2-godzinnym i lipa z mocą. Ja mu gaz do oporu a on jak żółw, wogóle nie ma przyspieszenia. W poniedziałek jadę do serwisu. Po wstępnych oględzinach wczoraj powiedzieli że może to być przepływomierz aie to i tak napewno nie wszystko.Dam znać co było jak zrobią.

Pozdrawiam