Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Panel klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;)

Słuchajcie mam w mojej b6 z lekka wytarte niektóre przyciski w panelu klimy.

Moje pytanko takie....czy mógłbym przełozyć przyciski z innego panelu?? (jesli tak to czy zajmie mi to troche czasu) a moze warto kupic panel w dobrym stanie poprostu, jak myslicie??

A i nastepne pytanko....zeby wyjąc ten panel musze wyciągnąc radyjko??

Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

przyciski możesz przełożyć ale poszukaj na forum bo było już parę wątków o tym żeby nie kupować do B6 paneli z B7 (lub odwrotnie) bo są problemy z ogrzewaniem tylnej szyby... a panele identyczne - po numerze tylko dojdziesz czy to B6 czy B7

no i pamiętaj o tym że panel z 1DIN instalacji jest o kilka milimetrów szerszy od panela z instalacji 2DIN

Opublikowano
  • Autor

uuups hmm...a jak dojsć po tym numerze ze do B6?? Własnie u siebie mam ogrzewanie tylnej jak i przedniej szyby...

Aaaaa i sa jakies cyrki słyszałem z kodowanie??

Ogólnie zielony w tym jestem a chce wymienic sobie.[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 11:15_________________________________________________Właśnie szukam po allegro i natknąłem sie na cos takiego:

http://allegro.pl/item588966514_panel_klimatyzacji_audi_a4_a4q_2001_2009.html

Co sądzicie??

Opublikowano

hey zagadaj do siemiana .. prawdopodobnie on będzie miał panel klimatyzacji z b6... ewentualnie przełożysz sobie tylko przyciski... w wymianie tego nie ma dużo roboty.. chwilka cierpliwości i po sprawie

[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 11:22_________________________________________________i nie kup czasem z modelu B7 bo na 100% nie działa tynie ogrzewanie

Opublikowano
  • Autor

dzieki za rade...

Opublikowano

300 zl to cholernie drogo. poszukaj dobrze, znajdziesz za połowe ceny. możesz kupić uszkodzony i przełożyć tylko przednią cześć. a czy od B7 to możesz sprawdzić np po dacie produkcji, która jest na wlepce tego sterownika.

Pamiętaj,ze jak przełożysz całość, to musisz później Vagiem zaadoptować urządzenie, czyli przyuczyć Vinu.

A które przyciski masz wytarte? ja mam na sprzedanie taki panel, jak Ci przypasują klawisze,to mozesz poprzekładać, zerknij tu:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_klimatronik_1din-t71979.0.html;msg795146#msg795146

Opublikowano
  • Autor

moje pytanko takie jeszcze....czy tylko vagiem moge skalibrowac nowy panel??;/

Opublikowano

możesz odkręcić przednią część nowego panela i założyć do tego który masz na aucie. wtedy nie bedzie trzeba Vagować.

Opublikowano
  • Autor

ooo to nawet by bylo dobre ;)

Opublikowano

swoja droga powinni w aso mieć takie przyciski.. skoro wykonane są tak lipnie.;/ a nie zerować na biednych użytkownikach i kupować całe nowe panele....[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 11:56_________________________________________________jak nie masz dostępu o vaga to najlepiej i najprościej przekładać.. jedynie to musisz mieć szpilki do radia

Opublikowano
  • Autor

rozumiem że musze wyciagnąc radyjko ok (szpilki mam). Czy ten panel sie trudno wyciąga?? to znaczy jego przednia część...[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 12:04_________________________________________________wymieniał może ktoś już te przyciski?? jak one są mniej wiecej mocowane?? nie chce nic spieprzyć ;/

Opublikowano

z panelem różnie bywa. jedni łapią od spodu, pociągają i panel wychodzi bez wyjmowania radia. Mnie sie nie udało i radyjko wyciągnąłem (3min więcej pracy)

Sama przednia czesc sterownika klimatyzacji jest przykręcona na jakieś 6 śrubek- odkręcasz, odginasz zatrzaski i wszystko ładnie wychodzi. później w środku około 4 śrubek i jedna taśma do wypięcia. Przekładasz przód, skręcasz i wszystko hula.

Opublikowano

... Własnie u siebie mam ogrzewanie tylnej jak i przedniej szyby...

Jak się objawia to ogrzewanie przedniej szyby :?: , bo coś mi się wydaje, że pomyliłeś to z nadmuchem na nią :mysli: .

P.S. Z tego co widzę to trochę leniwy jesteś, wszystko już było opisywane, wystarczy użyć :szukaj:

Opublikowano

raczej z nadmuchem... a propos numeru panela jest gdzies podany na forum numer panela od b6 i b7... zaczynają się inaczej... :szukaj:[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 17:47_________________________________________________A4 B6

1-DIN

8E0 820 043 A wycofany w 08.2002 i zastąpiony przez 8E0 820 043 J (1-DIN) <kolory 5PR,B98>

8E0 820 043 J wycofany w 2003 i zastąpiony 8E0 820 043 AB (to jest 1-DIN) <kolor 5PR>

8E0 820 043 AF 1-DIN <kolor 5PR>

8E0 820 043 AB 1-DIN z ogrzewaniem foteli <kolor 5PR>

8E0 820 043 AE 1-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>

8E0 820 043 zastąpiony przez 8E0 820 043 H (1-DIN bez ogrzewania) <kolory 5PR,B98>

8E0 820 043 H zastąpiony przez 8E0 820 043 AA (1-DIN bez ogrzewania) <kolor 5PR>

8E0 820 043 AA 1-DIN bez ogrzewania<kolor 5PR>

2-DIN

8E0 820 043 AC 2-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>

8E0 820 043 AG 2-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>

8E0 820 043 AH 2-DIN z ogrzewaniem foteli <kolor 5PR>

8E0 820 043 AD 2-DIN z ogrzewaniem <kolor 5PR>

8E0 820 043 K wycofany w 2003 i zastąpiony 8E 820 043 AC (to jest 2-din bez ogrzewania) <kolor 5PR>

8E0 820 043 G wycofany w 2002 i zastąpiony 8E0 820 043 Q (2-DIN z ogrzewaniem foteli) <kolory 5PR,B98>

8E0 820 043 Q wycofany w 2003 i zastąpiony 8E0 820 043 AH (2-DIN z ogrzewaniem foteli) <kolory 5PR>

A4 B7

8E0 820 043 BM 2-DIN z ogrzewaniem foteli

8E0 820 043 AM 2-DIN z ogrzewaniem foteli

5PR soul (czerń)

B98 czerń satynowa

to znalazłem....

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do adaptacji konsoli pod RNS-e. Poszukuję panela klimatyzacji bez grzanych foteli do ramki 2 din. Wiem że do B6 nie można stosować tych z B7 bo nie działa grzanie tylnej szyby.

Jednak ostatnio wpadłem na pomysł - mogę tanio kupić uszkodzony panel klimatronika pod 2 din bez grzanych foteli z B7 (8E0 820 043 AL). Moje pytanie więc czy mogłbym wymienić front tego klimatronika wraz z przyciskami i przełożyć go do tego co mam u siebie z B6 (8E0 820 043 AA)??Dało by radę taką zamianę zrobić? Robił juz to ktoś? Jest ryzyko połamania jakiś części i złego spasowania??

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do adaptacji konsoli pod RNS-e. Poszukuję panela klimatyzacji bez grzanych foteli do ramki 2 din. Wiem że do B6 nie można stosować tych z B7 bo nie działa grzanie tylnej szyby.

Jednak ostatnio wpadłem na pomysł - mogę tanio kupić uszkodzony panel klimatronika pod 2 din bez grzanych foteli z B7 (8E0 820 043 AL). Moje pytanie więc czy mogłbym wymienić front tego klimatronika wraz z przyciskami i przełożyć go do tego co mam u siebie z B6 (8E0 820 043 AA)??Dało by radę taką zamianę zrobić? Robił juz to ktoś? Jest ryzyko połamania jakiś części i złego spasowania??

Raptem kilka postów wcześniej znajduje się odpowiedź na twoje pytanie...

Opublikowano

niezupelnie...mowa powyzej o zmianie panelu w przypadku zmiany w obrebie tej samej wielkosci DIN.

Ja chcialbym przelozyć bebechy z 1 DIN z b6 do samego frontu z 2DIN i to jeszcze tego z b7. Pytam więc czy to bedzie pasować choćby otworami srub mocujących itp?

Opublikowano

niezupelnie...mowa powyzej o zmianie panelu w przypadku zmiany w obrebie tej samej wielkosci DIN.

Ja chcialbym przelozyć bebechy z 1 DIN z b6 do samego frontu z 2DIN i to jeszcze tego z b7. Pytam więc czy to bedzie pasować choćby otworami srub mocujących itp?

a to przepraszam

Opublikowano

na pewno pasuje wymiana frontu.

W wersji dla 1Din front jest nieco szerszy jak przytniesz go odpowiednio(boki frontu klimatronika) bez problemu wejdzie Ci na pozycje 2din.

Dodam,że ta wersja sprawdzana z przycinaniem. (Wiec jak kupisz pod 2din klimatronik to moim zdaniem front musi pasować)