borgen Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) Witam Dołożyłem PDC przód (tył już był fabrycznie) zgodnie z manualem wrclaguna, MMI 3G basic, MCE DH , wszystko podpięte wg schematu, błędów brak, kodowanie przyjęte ,piny sprawdzone, wizualizacja działa, czujniki przodu nie działają. Co dziwne w zielonym menu suwak przy parking help jest na 1, ale CAR ----> cardevicelist ---> odznaczamy kwadracik o PDC - tu nie mam pola PDC i kwadracikaCAR ----> carbusaaigment ----> park distans ----> ( CAN Komfort ) 1/9 - tu nie mam podmenu carbusaaigment i dalej park distans.... Pomoże mi to ktoś ogarnąć? Edytowane 8 Lipca 2020 przez borgen uzupełnienie roku
biały76 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 O ile się nie mylę to nie doczytałeś że jeżeli dołożysz przód to trzeba zrobić parametryzację czujników żeby zadziałały
borgen Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Opublikowano 10 Lipca 2020 A cóż to takiego? Podpytałem trochę pracownika serwisu i odpowiedział,że to wgranie parametrów bazowych wszystkich urządzeń jak w dniu zakupu...taki samochodowy hard reset. Tyle tylko, że pdc z przodu są dołożone więc to nic nie da. Chyba, że to nie o to chodzi.
biały76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Napisz do Grzegorza (wrclaguna) on robi takie rzeczy to coś więcej powie
borgen Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Opublikowano 11 Lipca 2020 Próbowałem, ale ma zablokowane wiadomości pw
shevu Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Tak jak wspomniano wyżej. Trzeba wgrać parametryzację do BCM. Zrobisz to przez VCP (Vag Can Pro) - nawet chińskim
Kamilaudi1 Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Mam podobny problem mam ori VCP może ktoś pomóc jak ten temat ogarnąć a4 b8 lift 2015r 09 MCE koncówka DG fabryczny tył, ori założony zestaw na przód wiązki ok reaguje na przycisk ale nie widzi przodu ani buzzera
borgen Opublikowano 21 Września 2020 Autor Opublikowano 21 Września 2020 Musisz zrobić parametryzację przednich czujników.
Rekomendowane odpowiedzi