Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że o kodowaniu kluczyka było na forum setki razy ale problem w tym że nie mogę zakodować oryginalnego kluczyka, po zmianie pompki centralnego zamka. Poprzednia pompka padła i nie pompuje jednak na niej kluczyk bez problemu da radę zakodować, jak tylko zamienię pompkę na sprawną nie można zakodować kluczyka. Próbowałem z pięcioma innymi pompkami (oczywiście pasujące numerami do tego modelu) i żadnej nie można zakodować, tylko tą moją starą można. Kluczyk-pilot sprawdzony wysyła sygnał. Spotkał się ktoś może z takim problemem? Gdzie w B5 kierowany jest sygnał z pilota, gdzie jest centralka? Pomóżcie bo skończyły mi się już pomysły....

Opublikowano
10 minut temu, fireman82 napisał:

Gdzie w B5 kierowany jest sygnał z pilota, gdzie jest centralka? Pomóżcie bo skończyły mi się już pomysły....

Wszystko to obsługuje pompka.

Z jakiej metody parowania korzystasz?

Otwieranie/zamykanie kluczykiem w zamku działa prawidłowo?

Opublikowano

Sprawdzałeś czy klucz widziany jest przez pompki które podkładałeś ?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Fazii napisał:

Z jakiej metody parowania korzystasz?

Kluczykiem zapasowym/serwisowym przekręcam zapłon, wychodzę z auta, wkładam kluczyk z pilotem (ten który chcę zakodować) do drzwi, naciskam przycisk zamykania na pilocie i przytrzymując przekręcam kluczyk zamykając auto, wtedy kierunki mrugną i stara pompka jest zakodowana, przy nowej nie ma żadnej reakcji, nawet kierunki nie mrugną.

5 minut temu, Fazii napisał:

Otwieranie/zamykanie kluczykiem w zamku działa prawidłowo?

Przy nowej pompce tak, przy starej nie, bo pompowanie jest uszkodzone...

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Tom A4 napisał:

Sprawdzałeś czy klucz widziany jest przez pompki które podkładałeś ?

Jak to sprawdzić?

Opublikowano

Zrób krok po kroku jak tu (sprawdzone i działa w 100%) https://images.app.goo.gl/48Ve7uNiLAxoMxyo6  

Stara pompka po odpieciu i ponownym podpięciu tak będzie działać bez kodowania pilota więc nie ma pewności , że metoda którą parujesz jest poprawna.

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, Fazii napisał:

Zrób krok po kroku jak tu (sprawdzone i działa w 100%) https://images.app.goo.gl/48Ve7uNiLAxoMxyo6  

Ok, spróbuje tą metodą. 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Tom A4 napisał:

vcds/vag

vcds-em sprawdzę to? 

Opublikowano
  • Autor

Siema, zrobiłem krok po kroku kodowanie kluczyka z instrukcji od Fazii i niestety żadnych pozytywnych efektów, praktycznie żadnych reakcji nawet kierunki nie migały, nic... Postanowiłem zaryzykować i z pompki która była w aucie ale nie pompowała wyjąłem samą płytę układu scalonego i przelutowałem do sprawnej pompki, która nie chciała się zakodować z kluczykiem. Podłączam, kluczyk bez problemu się koduje z pompką, zamyka, otwiera pilotem, wszystko śmiga...:banan: Dziękuję za wszelkie porady i podpowiedzi, temat do zamknięcia.

Edytowane przez fireman82