Jump to content
IGNORED

Problem na jałowym

Recommended Posts

Posted

Witam,ostatnio odebrałem auto od tunera, 1.8T BEX zrobiony program na 211km, Kat wywalony,wsadzony DP, Sonda off i SAI off,mam problem prawdopodobnie ze spalaniem stukowym,gdyż auto na jałowych obrotach faluje na obrotach... Tuner twierdzi,że to wina paliwa,lecz tankowałem już na 4 różnych stacjach paliw Benzynę 98 i nic się nie poprawiło... Mogli coś spartaczyć? Podpowiecie mi jakie grupy logów mogę zrobić żeby się dowiedzieć o co chodzi? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Posted
3 minuty temu, blejs napisał:

Podpowiecie mi jakie grupy logów mogę zrobić żeby się dowiedzieć o co chodzi?

Statyczny 2+33 i dynamiczne 2+33, 3+20 i 115+118

• Upvote 1
Posted

@przem8 Dziękuje Ci za szybką odpowiedź:).

Oto logi:

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na...
VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na...
VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Posted (edited)

Przepływka zaniża, turbo przeładowuje, potem niedoładowuje. Masz logi serii?

Edited by przem8
  • Upvote 1
Posted

Wymienili przecież przepływkę na nową bo stara oryginalna również zaniżała...

Mam jakieś logi ale były robione na zapchanym kacie i wypadających zaplonach ..Nadadzą się?:P

Posted

@przem8 dwa tygodnie temu robione również były sprawdzane przez Ciebie... :p 

Posted

Sorki za spam,linki nie działają więc wrzucam jeszcze raz

Logi przed mapą i z katem:

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Posted (edited)

A sprawdzałeś tą szczelność dolotu, podmieniałeś przepływkę na ori bosch?

Wgraj serię i powtórz logi najlepiej. 

Edited by przem8
  • Upvote 1
Posted

Szczelności dolotu ponownie nie sprawdzałem więc trzeba będzie zajrzeć jeszcze raz... Przepływka nowa Ori Bosch o numerach 0 280 218 063.

Ogólnie z logów co więcej możesz mi powiedzieć ?

Posted (edited)

Czekaj, bo już się pogubiłem w tych logach, bo tam kilka pod drugim.. :P

Turbo jest ok, statyczny coś szaleje z korektami, może przez nieszczelność albo coś. Przepływ jak dla serii.

Edited by przem8
  • Upvote 1
Posted

Na jałowych tak tłucze,że aż obroty skaczą, a i zauważyłem,że gdy wcisne gaz to muzyka się sama pogłasza a,gdy puszczę to się przycisza... Alternator mówi powoli Papa?