Jump to content
IGNORED

B7 3.0TDI tiptronic 6 biegów szarpnięcie na 2 biegu

Recommended Posts

Posted

Witam.Od jakiegoś czasu mam problem z szarpnięciem podczas zmiany z 1 na 2 bieg.Szarpiecie występuje tylko podczas pierwszej zmiany z 1 na 2 po nocnej przerwie,zazwyczaj w dalszej jeździe nie występuje ten problem,również inne biegi chodzą prawidłowo.Czy może to być problem oleju,bo nie wiem kiedy był wymieniany czy szykować się na coś innego ? Skrzynia to 6 biegowy tiptronic połączony z silnikiem 3.0 TDI.

Posted
22 minuty temu, Victor198 napisał:

Witam.Od jakiegoś czasu mam problem z szarpnięciem podczas zmiany z 1 na 2 bieg.Szarpiecie występuje tylko podczas pierwszej zmiany z 1 na 2 po nocnej przerwie,zazwyczaj w dalszej jeździe nie występuje ten problem,również inne biegi chodzą prawidłowo.Czy może to być problem oleju,bo nie wiem kiedy był wymieniany czy szykować się na coś innego ? Skrzynia to 6 biegowy tiptronic połączony z silnikiem 3.0 TDI.

Jeśli przy rozgrzanym oleju zmienia biegi dobrze to nie martw się niczym na zapas.

Posted (edited)
24 minuty temu, pelonek1 napisał:

Jeśli przy rozgrzanym oleju zmienia biegi dobrze to nie martw się niczym na zapas.

Tak,na rozgrzanym jest już okej.Problem jest tylko jak po nocy odpalę auto i ruszę,wtedy pierwsze przełożenie z 1 na 2 jest to szarpnięcie 

Edited by Victor198
Posted

I coś się dowiedziałeś w tym temacie? 

Posted
3 godziny temu, kuba491 napisał:

I coś się dowiedziałeś w tym temacie? 

Że jeśli skrzynia pracuje dobrze na rozgrzanym oleju to wszystko z nią w porządku.

Posted (edited)

Ok

Edited by kuba491