Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z czujnikiem kąta skrętu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam problem z moim a4 b8 gdyż przy wymianie zabieraka pompy olejowej musiałem ściągnąć mise A żeby było łatwiej odpinałem kolumnę kierownicy i po od pięciu  niestety była delikatnie ruszona kierownica po złożeniu wszystkiego spowrotem wyskoczył błąd esp czujnik kata skrętu więc próbowałem zrobić test drogowy i nie udało się go zrobić i dodatkowo wyskoczył błąd abs wydaje mi się że czujnik jest dobry bo normalnie pokazuje kąty tylko pokazuje brak inicjalizacji i nawet kalibracji nie mogę zrobić. Kupiliśmy drugi czujnik założyliśmy udało się zrobić kalibracja wyjechaliśmy na jazdę próbną w drodze powrotnej znowu choinka i dodatkowo jeszcze zaswiecila się kontrolka świec zarowych jak spowrotem założyliśmy stary to tylko świeci esp i abs i brak zainicjowania kąta skretu.

Nie wiemy co mamy zrobić dopiero co kupiłem samochód i nie mogę w ogóle się nim cieszyć proszę o pomoc 

PART_1597866815202.jpeg

PART_1597866577400.jpeg

PART_1597866320530.jpeg

Opublikowano

Zacznij od wstawienia zdjęć, do których nie trzeba wynajmywać detektywa by je odszyfrować.

Odepnij na pare minut akumulator. Podepnij na nowo, odpal auto wykonaj jazdę z predkośćą ok 15 km/h. Wykręć przy tay kierownicę w prawo i później w lewo do ich skrajnych pozycji. Czujnik kąta skrętu powinien się samoczynnie przyuczyć i kontrolki zgasnąć. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie został wymienione czujnik na jeszcze inny i dalej jest problem bo w modułach pokazuje że kąt się zmienia ale wyskakuje takie cos

20200826_192830.jpg

20200826_192839.jpg

Opublikowano

Ktòry czujnik wymieniłeś?

Opublikowano
  • Autor

Czujnik kąta skrętu ten co jest koło manetek 

Opublikowano

Swiecą Ci sie kontrolki na blacie?

Opublikowano
  • Autor

Święci się esp i abs jest błąd czujnika kąta skrętu i że nie skończony test drogowy

Opublikowano

Zrób jazdę próbna tak jak pisałem. Jazda ok 15 km/h i kręcisz kierownicą w prawo na max.  na prosto, w lewo na  max. prosto. Tylko nie szybko tą kierownicą. Normalne tempo. Kilka razy aż do skutku. Niektórzy po pierwszen nie udanej próbie kończą i twierdzą, że się nie da. Czasami łapie od razu czasami trzeba kilka razy kręcić. 

Bez podpinania vcds. Czujnik sam się przyucza. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany po kupnie czujnika kąta skrętu razem z manetkami się udało Od razu po podłączeniu zgasło abs i chwilowa jazda próbna i esp też znikło 2 poprzednie czujniki kupione były walniete po założeniu tego z manetkami zrobiłem kalibracja w programie delphi i później jazda próbna i super po 2 tygodniach walki wygrana

Opublikowano

Super. Tak to jest z używanymi częściami elektronicznymi. Jak nie ma jak sprawdzić to loteria.