ksajko998 Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 Witam. Pacjent a4 b8 3.0tdi , 240km, podczas gwałtownego przyspieszenia zaczyna szarpać silnikiem( wrażenie jakby brakowało paliwa) , po odpuszczeniu gazu na 2-3 sekundy auto zaczyna normalnie jechać. raz na 10 x wyrzuci błąd za niskie ciśnienie w zasobniku paliwa P0087, Jak się jedzie w miarę łagodnie to problem nie występuje. Sprawdzone na stole: - wtryski - jak nowe - pompa wysokiego ciśnienia - jak nowa Wymienione na nowe : -filtr paliwa - zawór regulujący na pompie cr - pompa progowa Podmieniona na drugą(używaną) -pompa w zbiorniku -regulator ciśnienia na listwie -czujnik ciśnienia na listwie Czy ktoś ma jakieś pomysły co może mu dolegać ??
Muskel1 Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 Wykonałeś: -mierzenie manometrem ciśnienie paliwa z baku do pompy CR? -mierzenie ciśnienia manometrem na szynie rail? -porównanie z odczytanym ciśnieniem z vcds na szynie rail ?
ksajko998 Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 49 minut temu, Muskel1 napisał: Wykonałeś: -mierzenie manometrem ciśnienie paliwa z baku do pompy CR? -mierzenie ciśnienia manometrem na szynie rail? -porównanie z odczytanym ciśnieniem z vcds na szynie rail ? - bezpośrednio przed pompą CR było stałe 4.2 Bar-a to było na starej popie progowej , teraz nie mierzyłem - na szynie fizycznie nie mierzyłem
Muskel1 Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 Niby jest ciśnienie powinno być 4-4,5 Bar. Ciekawe jak z ilością podawanego paliwa. Możesz zmierzyć. Do pompy CR powinno w ciągu 15 sek ok. 1l paliwa podać. Możesz nałapać do zbiorniczka ze skalą. VCDSem uruchomić test podania dawki paliwa.
Kacpet810 Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Co jeszcze udało Ci się sprawdzić? Sprawdzałeś jakie masz napięcie na pompie podprogowej? Jakie miał objawy samochód?
Andrzej1992 Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 I jak udało sie rozwiązać problem, bo mam taki sam
Recommended Posts