Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analizę logów (zawór recyrkulacji)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowicjuszem i pierwszy raz robie logi ale dość sporo przepatrzyłem na forum wątków o tym i z tego co wyczytałem to chyba mam problem z zaworem recyrkulacji spalin. przy logowaniu grupy 003 zawór powinien sie cyklicznie otwierać i zamykać z tego co wyczytałem na forum to chyba tak nie jest. czy ktoś może skomentować te logi? Dodatkowo mam jeszcze etakie pytanie a mianowicie nie mogę logować grupy 011 w ustawieniach basic setings ( w polach pisz error not found) czy to normalne? na forum pisze ze przy diagnostyce powinno sie logować tą grupę ( sprawdzenie turbiny) ?

c79be4f5b108c250med.jpg

Opublikowano

Witaj. W basic setings logujesz grupę 003 i wtedy zawór pracuje cyklicznie. Brak basic setings oznacza najczęściej niezarejestrowaną wersję Vag'a.

Opublikowano

Zawór recyrkulacji spalin sprawdzamy w 003 Basic Settings. Zaloguj te grupe i zamiesc.

Co do 011 Basic Settings - w Twoim przypadku po prostu sterownik silnika nie obsluguje tej funkcji.

Pewnie masz A4 z początku roku 1997.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Audiczka jest z końca 97 a czy jest możliwość jakoś o obejść? żeby zbadać Turbo? wieczorkiem zrobię logi z basic setings ale z tego co pamiętam to tez tak było bo sprawdzałem tylko logi gdzieś mi wywiało z kompa.. dziś zrobię jeszcze raz i zamieszczę

Opublikowano

Audiczka jest z końca 97 a czy jest możliwość jakoś o obejść? żeby zbadać Turbo?

tak ... zrobic komplet logow dynamicznych ... komplet logow statycznych i BS ...

Opublikowano
  • Autor

Oki na weekendzie biorę sie poważnie za te logi i prosiłbym o odwiedzenie tego posta w niedługim czasie.. najdalej w niedzielę wieczorkiem je zamieszczę wszystkie jakie uda mi si zrobić bo tak jak pisałem grupa 011 w basic setings wyświetla error :([br]Dopisany: 02 Kwiecień 2009, 20:14_________________________________________________Oto logi narazie statyczne i BS le jutro a najdalej w niedziele zrobie dynamiczne

Logi główne:

fc5056c0d0bad20dmed.jpg

fc64b6c986665008med.jpg

3161e990daf475a1med.jpg

4bae440e4cd60186med.jpg

fa2a127ca4928bcbmed.jpg

9cb55489de1b1deemed.jpg

e0b24dbd9d51c102med.jpg

Logi Basic Setings

b2bca1f7211bc5b9med.jpg

3161e990daf475a1med.jpg

7fdeb37c387f26d4.jpg

80ffc0ea578cca4a.jpg

Było takjak pisałem grupy 011 w basic setings nei mogłem zlogowac bo wyświetliło sie error

Prosze o analize czy ten zawór recylkulacji działa prawidłowo bo na moje oko to si ewogóle nie otwiera. no i jak pozostałem parametry sie prezentują .. jutro postaram sie zamieścić dynamiczne.. pozdrawiam

Opublikowano

Mam trzy uwagi:

- termostat - lipa albo nie nagrzales dobrze fury... (ja zawsze loguje statyczne po probie dynamicznej)

- EGR - wyglada na zaslepiony lub super brudny

- statyczny kąt wyprzedzenia wtrysku wymaga regulacji

Tyle ode mnie :)

Opublikowano
  • Autor

No właśnie cześć moich podejrzeń potwierdziłeś podejrzewam coś termostat bo mi temperaturki si nie podobają zbytnio.. autko było dogrzane bo dopiero co z trasy wróciłem wziąłem kompa i zrobiłem logi także dogrzane było:( zaworek tez mi si nie podobał bo nie zmieniały sie cykle w basic setings a co do trzeciej uwagi to jak to wyregulować?

Opublikowano

Mam AUDI z końca 96r. a więc wszystko identycznie jak u Ciebie. W 011 mam ERROR. a w 003BS nic się nie zmienia a więc pewnie tak ma być. Jedynie po włączeniu 004 w BS słychać zmianę w pracy pompy.

Opublikowano
a co do trzeciej uwagi to jak to wyregulować?

Poszukaj w dziale "warsztat" byl odpowiedni tutorial :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Witam dziś zrobiłem logi dynamiczne :) udało sie zrobić na 4 biego wiec myślę że są bardziej wiarygodne. oto one prosze o analize..

04e83599bc7da42b.jpg

379ef1de6a7a9467.jpg

5846711e8ed014f3.jpg

8ea11088f6ac9996.jpg

7a16b33275c9b6ea.jpg

2834312a25db7a58.jpg

afc83d0c770be7e1.jpg

i takie pytanie mam przy okazji.. czy to normalne ze rano wskaźnik pokazuje więcej paliwa a po zagrzaniu i przejechaniu paru kilometrów jest spory spadek? ( na fisie jest jakies 100...130 km różnicy na paliwoe w baku czy to mozliwe?)

Opublikowano

Regulacja cisnienia doladowania - lux

Wyznaczanie dynamicznego kąta wtrysku - OK

LMM - OK

Auto po "czipsie" - delikatnym ale jednak... :wink4: - jak na moj gust musi lekko poddymiac.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

czyli turbo porządku? tylko zawór recyrkulacji do wyczyszczenia? czy możecie coś więcej powiedzieć co do tego chipa? co oznacza ten skrót LMM? autko świeżo sprowadzone z niemieć wiec jeśli juz to wszystko tam robili. pozatym dodam ze jest to wersja delikatnie sportowa fabryczne obniżenie o 2 cm kierownica od RS itd.. no i co z tym paliwem? da si eto jakoś sprawdzić vagiem? może pyania są błache ale od nei dawna sie tym zajmuje :)

Opublikowano

LMM - przeplywomierz.

Co chcesz sprawdzac z paliwem ?

Opublikowano
  • Autor

z paliwem jest taka sprawa ze pokazuje mi znacznie więcej rano albo jak wystygnie po przejechaniu kilku kilometrów potrafi ubyć na wskaźniku jedna kreska a na fisie jakieś 140 Km ( a przejechałem 4) jest tak schodzę rano do samochodu sprawdzam fisem pokazuje 300 km do przejechania na paliwie, wskaźnik na drugiej białej kresce po czym wyjeżdżam i po kilku kilometach wskaźnik spada nawet poniżej pierwszej kreski i na fisie już mam jakieś 150 Km a jak postoi to znów mu pryzbędzie jak to sprawdzić co jest nie tak?

Opublikowano

na poczatek sprawdz vag'iem bledy w zegarach

Opublikowano
  • Autor

chodzi co o grype 17 instruments? jeśli tak to sprawdzałem nie ma nic .:(