Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie jak zimny na pb i lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Auto to audi b5 1.8 adr pb+lpg. Od jakiegoś czasu zaczął szarpać jak zimny zarówno na PB i LPG, ale tylko w CL. W OL jak zimny to nie szarpie.

Do tego teraz trochę zimniej się zrobiło i ma problemy z przełączeniem na gaz, ale tylko na jałowym biegu-potrafi zgasnąć.Jak nagrzany silnik brak problemów (ani z szarpaniem ani z przełączaniem na lpg).

Pali bez problemu, czujnik cieczy sprawdzony.

Załączam linki do logów podczas jazdy i na jałowym grupa 2+7.

https://log.tunezilla.com/chart/430358#H8KLCABHPFVfAgNNw4vDkQrDgjAMwoXDoXfDiXUCFsOrw5PClF5UF2pgNiPDjWTDusO0wrMTw4TDi8Ozf8KcwpTDoMKmwo/CqzTCpmrCui4dw7DClHHDhFlNw57DvMKZCMKVG1txwobCr8K0J8KbwpMrbVQ2GQ/CjEPDijTDkcOrwpfDgMKkw57DvcK4dMO2P0gBw48Yw7HCkhHDgsOBZXXDrcOLLD40w4TCnHfDmcKBQ8KDwpUAAAA=

https://log.tunezilla.com/chart/430361#H8KLCADDmD1VXwIDTcOLw5EKw4IwDMKFw6F3w4l1AhbDq8OTwpReVBdqYDYjw41kw7rDtMKzE8OEw4vDs3/CnMKUw6DCpsKPwqs0wqZqwrouHcOwwpRxw4RZTcOew7zCmQjClRtbccKGwq/CtCfCm8KTK21UNhkPwoxDw4o0w5HDq8KXw4DCpMOew73CuHTDtj9IAcOPGMOxwpIRw4LDgWV1w63Diyw+NMOEwpx3w5nCgUPCg8KVAAAA

Opublikowano

W jakim stanie jest układ zapłonowy, sprawdzałeś?

Opublikowano
  • Autor

Świece boscha 3 elektrodowe, przejechane na nich około 10 tys. Km. Cewka nowa od roku Janmora, przewody Boscha. Pryskałem na nie wodą i nie zauważyłem przebić! 

A temperatura by miała na układ zaplonowy  wpływ, bo jak już złapie tak 80 stopni to jest ok??? 

Edytowane przez Busiek100

Opublikowano
8 godzin temu, Busiek100 napisał:

Pryskałem na nie wodą i nie zauważyłem przebić! 

Pryskałeś wodą po cewce i dwóch kablach a problem może być w tych krótkich nasadkach co pod cewką siedzą na świecach.

Opublikowano
  • Autor

Cały układ zaplonowy był podmieniany na nowy BERU łącznie z tymi fajkami. Nic to nie pomogło. 

A czy sonda lambda może dawać takie objawy??? Chodzi mi o to, że na początku jak grzałka sondy nie domaga i nie jest nagrzana sonda. Dopiero jak nagrzeje się od spalin to jest ok. 

Opublikowano

Lambda powinna zapisać błąd w ecu jeżeli ma kłopot z grzałką. Spróbuj może zapiąć tester i zobaczyć jakie są wskazania sondy podczas jazdy. Świece też profilaktycznie bym wymienił, 10 tys. km niby żaden przebieg, ale koszt znikomy a to potencjalne źródło problemu.