Rometer Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) Witam, W ten weekend spotkała mnie przykra niespodzianka. Po konkretnej ulewie okazało się, że zatkał się odpływ spod akumulatora i zalało mi moduł komfortu. Moduł w zasadzie cały spalony: Nr modułu to 8E0 959 433 CE Czy jeśli kupię moduł o identycznym numerze to muszę wykonać jakąś adaptację/przypisanie do mojego auta (inaczej, czy jest to niezbędne) ? I czy kupienie modułu o tym samym numerze może nieść konieczność dodatkowego kodowania wyposażenia czy powinno wszystko banglać bez problemu ? Dodatkowo, w aucie nie kręci rozrusznik, czy może to być spowodowane usterką modułu komfortu ? Pozdrawiam i proszę o pomoc, Kuba Edytowane 7 Września 2020 przez Rometer
Lukasz_mk2 Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Moduł musisz kodować pod wyposażenie auta + należy przypisać kluczyki do modułu, by działał centralny z pilota. Rozrusznik raczej nie mam nic wspólnego z modułem komfortu, ale warto jeszcze zaglądnąć do MCE pod kierownicą
Rometer Opublikowano 8 Września 2020 Autor Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) A w jakiej kolejności robi się kodowanie/adaptacje ? Najpierw kodowanie potem adaptacja czy odwrotnie ? Edit: Auto nie kręci bo akumulator szlag trafił, 8.8V i nie chce ładować Edytowane 8 Września 2020 przez Rometer
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 kodowanie wyposażenia, następnie przypisanie kluczy (pilotów)
Rekomendowane odpowiedzi