Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak numeru części...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wymieniłem separator oleju i okazało się że ktoś na swój sposób próbował zastąpić oryginalne węże jakimiś zamiennikami. Nie potrafię odnaleźć nr części. Pomocy. Chce wymienić zaznaczone przewody.

20200914_185955~2.jpg

Opublikowano
WWW.AUTO-PLUS.PL

Wszystkie części do VW Audi Skoda Seat. Największy sklep VAG. Katalog po VIN. Najlepsze ceny

Wpisz VIN => Szukaj => Model Twojego Auta => Zespół napędowy i w sekcji Silnik znajdź na rysunku czego potrzebujesz. W tabeli po prawej będziesz miał numer.

Edytowane przez ElectricShock

Opublikowano

Tu gdybyś chciał zrobić jak Ori nowe to minimum do wydania jakieś 700zl (mowa o grach z ASO) na rurę ssącą, odmę, czwórnik i eżektor z wężami.

Jutro jak znajdę chwilę to dam numery części.

Opublikowano
5 minut temu, MaTeo85 napisał:

Tu gdybyś chciał zrobić jak Ori nowe to minimum do wydania jakieś 700zl

Tak, z ASO będzie drogie jak diabli, ale po ori numerach łatwo zamienniki wyszuka sobie w necie :wink4: 

Opublikowano
  • Autor

Nie ukrywam, że na taki wydatek a ASO jak piszecie to mnie nie stać. O ile po numerach można kupić zamienniki to super. Tylko te numery. Jak znajdę chwile to ze strony Autoplus może coś wyszukam.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Tu gdybyś chciał zrobić jak Ori nowe to minimum do wydania jakieś 700zl (mowa o grach z ASO) na rurę ssącą, odmę, czwórnik i eżektor z wężami.

Jutro jak znajdę chwilę to dam numery części.

Gdybyś mógł u siebie zobaczyć te numery to byłbym wdzięczny. Na stronie nie znalazłem a po nr vin nie dało rady.

Opublikowano

06B133751AT - rurki podciśnienia z eżektorem i zaworami zwrotnymi - cena w ASO ok 350 zł

06B129627AB - rura ssąca idąca przy grodzi (wydaje mi się że na zdjęciu masz uszkodzone połączenie jej z czwórnikiem - cena w ASO ok. 270 zł

06B103235Q - czwórnik plus oring N90465004 - cena w ASO ok 90zl

06B103211H - rura odmy (gruszka) + oring N90467301 - cena w ASO ok. 240zl

Niestety w tym silniku temat odpowietrzenia skrzyni korbowej jest dosyć drogi. O ile rurę ssącą i gruszkę odmy kupisz w zamienniku o tyle czwórnik warto kupić w ASO, a rurki podciśnienia z eżektorem występują jako komplet bez zamienników. Żeby trochę oszczędzić możesz kupić używkę na allegro ale nie wiadomo czy zaworki zwrotne będą trzymały, decyzja należy do Ciebie i do budżetu jakim dysponujesz. Istotne jest też to jak długo chcesz jeździć tym autem, jak długo to warto zrobić raz a dobrze.

Tu masz link do tematu o diagnostyce i typowych przypadłościach motoru o oznaczeniu ALT.

Edytowane przez MaTeo85
Dodałem oring odmy