WunZUU Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Cześć, mam takie szybkie pytanko, ponieważ kupiłem lusterko fotochrom z czujnikiem światła i będę montował światła automatyczne i CLH. Zanim ktoś podeśle link do innego wątku to chcę powiedzieć, że nie jest to nigdzie ujęte dlatego chce się dopytać. Dokładając przełącznik CLH muszę poprowadzić 4 przewody: Pin 4 i Pin 8 – iluminacja (połączenie z MCE, kostka 32-pin/18) [czarno/niebieski] Pin 5 – masa włącznika i iluminacji [brązowy] Pin 7 – aktywacja CLH (połączenie z MCE, kostka 32-pin/24) [biały] Natomiast ja posiadam zamontowany przełącznik regulacji świateł i jak w tym przypadku wygląda połączenie tego wszystkiego? Wg opisu zasilanie przełącznika regulacji jest zasilane z mce pin 18 (mam przełącznik z końcówką A oraz moduł F) więc co faktycznie zasila regulację świateł? Jeśli jest zasilane z mce to wystarczy że zmostkuję pin 4, 8 z pinem od iluminacji regulacji świateł, wtedy nie muszę ciągnąć przewodu z mce. Tylko nie wiem dalej czy iluminacja jest u mnie pociągnięta z mce, czy może kiedy nie było CLH to podświetlenie tego przełącznika regulacji świateł jest pociągnięte z czegoś innego i muszę jeszcze podmienić jego zasilanie. Proszę o podpowiedź jeśli ktoś wie jak to jest.
Rekomendowane odpowiedzi