Langista Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Są na bazie nafty ale naftą nie są. Na samej nafcie gdyby były to zatarł byś silnik, a po to są te płukanki że mają pozwolić jakiś tam film smarny zostawić. Powiem tak jak wielu osobom już. Czyściłem nagar z pierścieni i żadna płukanka tego nie ruszy, żadna chemia też nie chciała tego nawet zmiękczyć, trzeba było długo i mozolnie skrobać ręcznie.
Miro_S76 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 20 minut temu, Langista napisał(a): Są na bazie nafty ale naftą nie są. Na samej nafcie gdyby były to zatarł byś silnik, a po to są te płukanki że mają pozwolić jakiś tam film smarny zostawić. Powiem tak jak wielu osobom już. Czyściłem nagar z pierścieni i żadna płukanka tego nie ruszy, żadna chemia też nie chciała tego nawet zmiękczyć, trzeba było długo i mozolnie skrobać ręcznie. napewno dużo w tym prawdy jednak wielu osobą taki zabieg pomógł więcej lub mniej, ale jednak wiec spróbować nie zaszkodzi może zmniejszy się zużycie oleju bo mi dochodzi do 0,7 litra na 1000 co jest stanowczo za dużo jak na ten silnik, tyle to mi pali oleju skoda w firmie 1.5 tsi ale one ponoć tak już mają pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi