Opublikowano 29 Września 20205 l Witam,została wymieniona przednia szyba,po wymianie wyskoczył błąd,awaria audi pre sense. Czy przy odłączeniu systemu trzeba je jakoś na nowo kodować,czy to może być całkowita awaria?
Opublikowano 29 Września 20205 l Prawdopodobnie po odlaczeniu zasilania wywalilo kalibracje. Sprawdz bledy.
Opublikowano 1 Grudnia 20223 l Witam. Chcialem odnowic temat odnosnie kamery w przedniej szybie. Zakupilem ostatnio OBDeleven i obudzilem w aucie asystenta pasa ruchu oraz asystenta swiatel. O ile asystent swiatel jakos jeszcze dziala chociaz nie zawsze poprawnie i czasami wlacza dlugie swiatla gdy z naprzeciwka nadjezdza samochod o tyle asystent pasa ruchu ciagle wywala komunikat ze widocznosc kamery ograniczona i system zostaje wylaczony. Obdeleven pokazuje blad C110AF3 sterownik kamery: ograniczona widocznosc z powodu zaklocen przedniej szyby wewnatrz. Przed uruchomieniem tych funkcji w samochodzie wymieniona zostala przednia szyba. Czy to moze miec zwiazek z blednym funkcjonowaniem tych systemow?
Opublikowano 1 Grudnia 20223 l Po wymianie szyby musi być przeprowadzona kalibracja kamery. Kalibrowałeś kameré po wymianie szyby?
Opublikowano 1 Grudnia 20223 l Ja tego nie robilem. Auto kupowalem w komisie i wymiana szyby byla wliczona w cene auta bo miala kilka odpryskow od kamieni wiec podejrzewam ze poza wymiana szyby nic wiecej nie robili.
Opublikowano 1 Grudnia 20223 l OK. W takim razie nie pozostaje nic innego jak szukanie kogos kto to zrobi. Dzieki wielkie za pomoc.
Opublikowano 9 Maja 20251 r Witam, Mam ostatnio podobny problem plus asystent swiatel drogowych. Była wymieniana szyba. Nie mam ani czytania znaków, ani line assist. Czy też potrzebna jest kalibracja?
Opublikowano 11 Maja 20251 r Nie do wszystkiego jest dostęp, pewnie ze względu na to, że mam klona, ale chyba to co jest potrzebne jest widoczne. Scan-WAUZZZF45GA098911-20250511-1323-98424km.txt
Opublikowano 11 Maja 20251 r Tu masz przyczynę: 4096 - Sterownik kamery C110A F3 [00001001] - ograniczona widoczność z powodu zakłóceń na przedniej szybie wewnątrz 1123591 - Predykatywne dane dotyczące trasy B1630 02 [00001000] - Błąd sygnału Sporadyczny - Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów Ramka zamrożona:
Opublikowano 11 Maja 20251 r A możesz trochę rozjaśnić temat? Czyli ze potrzebna jest ta kalibracja nowej szyby czy raczej te zakłócenia to jakieś zabrudzenia czy jeszcze coś innego?
Opublikowano 11 Maja 20251 r Ok, dzięki za pomoc. Chociaż dziwi mnie ze czasami dziala normalnie, a raz na jakiś czas pokazuje błąd.
Opublikowano 14 Stycznia14 Sty Panowie , mnie też dopadła awaria grzałki w kamerze, zakupiłem juz nową i szukam kogoś kto ogarnie temat w Płocku lub okolicach generalnie mazowieckie. Polecacie kogoś ?