yarco88 Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Witam, mam problem z ogrzewaniem w B7 2.0 ALT. Zauważyłem taką przypadłość że podczas normalnej jazdy na niskich obrotach leci chłodne powietrze (nie mroźne) a podczas wyższych obrotów czy to podczas jazdy czy na postoju zaczyna lecieć ciepłe o właściwej temperaturze. Co może być przyczyną?? Od czego zacząć? Dzięki za sugestie.
Muskel1 Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Podpięcie auta pod komputer i zczytanie błędów.
Anmarek1 Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Zbyt mała przepustowość nagrzewnicy.
yarco88 Opublikowano 18 Października 2020 Autor Opublikowano 18 Października 2020 3 minuty temu, Anmarek1 napisał: Zbyt mała przepustowość nagrzewnicy. więc co pozostaje? wymiana? Gdzieś na innych forach znalazłem też opcję uwalonego termostatu
Anmarek1 Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Jeżeli temperatura na liczniku wynosi 90 stopni to termostat jest ok, należy sprawdzić różnićę temperatur na przewodach nagrzewnicy.
yarco88 Opublikowano 18 Października 2020 Autor Opublikowano 18 Października 2020 2 minuty temu, Anmarek1 napisał: Jeżeli temperatura na liczniku wynosi 90 stopni to termostat jest ok, należy sprawdzić różnićę temperatur na przewodach nagrzewnicy. fakt, jest 90st. OK, jutro posprawdzam, dzięki za podpowiedź
yarco88 Opublikowano 25 Października 2020 Autor Opublikowano 25 Października 2020 Problem rozwiązany. Uwalony termostat.
Rekomendowane odpowiedzi